Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε επίπεδο επαρχίας έχει κηρυχτεί 24ωρη απεργία, ενώ στην Αττική, παναττική στάση εργασίας, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8.30 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν τον αγώνα για άμεση μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων στα νοσοκομεία, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άρση της αναστολής εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σε μονάδες Υγείας, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Επίσης για αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου- 14ου μισθού, με καταβολή ολόκληρου μισθού ως επίδομα Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Κάλεσμα συμμετοχής στην παναττική στάση εργασίας και στη συγκέντρωση απευθύνουν ήδη το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο», το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

- Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει συγκέντρωση στις ΥΠΕ στις 8.30 π.μ.

- Στο Ηράκλειο, θα γίνει συγκέντρωση στην πύλη στις 10 π.μ.

- Στην Πρέβεζα, θα γίνει συγκέντρωση στην πύλη και σύσκεψη με τους συμβασιούχους που βρίσκονται υπό απόλυση.

- Στα Τρίκαλα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην είσοδο του ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου. Καλούν η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Τρικάλων και η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Τρικάλων.

- Γενικότερα στην Περιφέρεια θα γίνουν τοπικές μορφές δράσης με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων.

https://m.902.gr

Προβλήθηκε 334 φορές

Συνελήφθη ψυχίατρος - Έρευνα και για ''μαϊμού'' αναπηρικές συντάξεις

Ναρκωτικά χάπια αλλά και ψευδείς βεβαιώσεις για την έκδοση αναπηρικών συντάξεων σε άτομα, που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα κατηγορείται, ότι εξέδιδε γνωστή ψυχίατρος η οποία συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία.

Candida auris: Ο μύκητας των νοσοκομείων εντοπίστηκε στην Αττική - Τρομακτικές προβλέψεις Σύψα

«Βόμβα» έπεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρούν αυτήν την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, με αφορμή το 21ο πανελλήνιο συνέδριό τους.