Οι αιμορροΐδες είναι μία εξαιρετικά ενοχλητική και επώδυνη πάθηση που επηρεάζει πολύ μεγάλο ποσοστό ασθενών παγκοσμίως, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους. Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι αιμορροΐδες είναι συνήθως πολύ χαρακτηριστικά και η αντιμετώπισή τους εξαρτάται από το αν είναι εξωτερικές ή εσωτερικές, από τη συχνότητα και τα αίτια εμφάνισής τους, αλλά και πολλούς ακόμη παράγοντες.

Μία μέθοδος αντιμετώπισης και θεραπείας είναι η αφαίρεση αιμορροΐδων, μία διαδικασία που μπορεί να πραγματοποιήσει ο κορυφαίος γενικός χειρουργός στην Αθήνα, δρ. Δημήτριος Ζησιάδης με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Αναγνωρίζοντας την πάθηση

Οι αιμορροΐδες, μπορούν να είναι εξωτερικές ή εσωτερικές, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, αποτελούν διογκωμένες φλέβες στην περιοχή του ορθού, που δυσκολεύουν τις κενώσεις και μπορεί να προκαλέσουν ήπια ή πιο ενοχλητική αιμορραγία. Τα συμπτώματα που μπορεί να επιφέρουν οι αιμορροΐδες είναι πολύ χαρακτηριστικά και καθιστούν εύκολη τη διάγνωσή τους. Μάλιστα μπορεί να διαφέρουν αν πρόκειται για εξωτερικές αιμορροΐδες ή όχι.

Συγκεκριμένα για τις εξωτερικές αιμορροΐδες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

●       Κνησμό ή ενόχληση στην περιοχή του πρωκτού

●       Πόνο ή δυσφορία

●       Πρήξιμο γύρω από τον πρωκτό

●       Αιμορραγία

Όσον αφορά τις εσωτερικές αιμορροΐδες, αυτές βρίσκονται μέσα στο ορθό, συνήθως δεν μπορείτε να τα δείτε ή να τις νιώσετε και σπάνια προκαλούν δυσφορία. Αν όμως υπάρξει ερεθισμός τους τότε μπορεί να παρουσιάσετε:

●       Ανώδυνη αιμορραγία κατά τις κενώσεις.

●       πρόπτωση ή προεξέχουσα αιμορροΐδα από τον πρωκτό

Σε κάθε περίπτωση και ανάλογα τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, η αντιμετώπιση μπορεί να είναι είτε συντηρητική, είτε επεμβατική.


Οριστική λύση

Η αφαίρεση αιμορροΐδων είναι μία πολύ συνηθισμένη πρακτική που επιλέγεται όμως ως οριστική λύση, όταν οι συντηρητικές θεραπείες δεν επιφέρουν αποτέλεσμα, σε έκτακτες ανάγκες (όπως η ακραία αιμορραγία) αλλά και όταν γίνονται τόσο ενοχλητικές ή επώδυνες που επηρεάζουν την καθημερινότητά σας.

Ένας γενικός χειρουργός με εμπειρία και εξειδίκευση στην αφαίρεση αιμορροΐδων, μπορεί να σας καθοδηγήσει κατά την διαδικασία αλλά και μετεγχειρητικά, προκειμένου να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του δρ. Δημήτριου Ζησιάδη και δείτε πώς ο κορυφαίος γενικός χειρουργός στην Αθήνα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες αποτελεσματικά.


Προβλήθηκε 418 φορές

Κορωνοϊός: 35 νέοι θάνατοι και 33 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Αύξηση παρουσιάζει η θετικότητα για SARS-CoV2, οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις, την εβδομάδα 18-24 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος