Εύκολη και γρήγορη συνταγή για λιβανέζικο, αρωματικό κεμπάπ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, ντομάτα και γιαούρτι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης - Food styling: Olivia Artemis Webb


15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά
  •  600 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι
  •  2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  •  1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, τριμμένος
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  •  5-6 μικρές αραβικές πίτες
  •  2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  •  200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε λιβανέζικο κεμπάπ, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  3. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  4. Ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ για 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  5. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με το γιαούρτι, τις πίτες και τις ντομάτες με τον δυόσμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 477 φορές