H συνταγή της ημέρας, Σάββατο 26.07.2025: ''Coconut cloud coffee - o viral παγωμένος καφές με νερό καρύδας.''

Άρτος και Θεάματα 24 Ιουλίου 2025

Ο viral coconut cloud coffee γίνεται με παγωμένο νερό καρύδας και ένα συννεφάκι από κρέμα και καφέ από πάνω. Είναι εξαιρετικά δροσιστικός.

Create by Stefanos Domatiotis
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

5' προετοιμασία
Σύνολο: 5'

Υλικά - Μερίδες: 1
  •  160 γρ. νερό καρύδας
  •  60 γρ. κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα, χωρίς γλυκαντικά
  •  20 γρ. εσπρέσο stretto*
  •  120 γρ. πάγος (5-6 παγάκια, περίπου)
  •  λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τον coconut cloud coffee πρώτα εκχυλίζουμε τον εσπρέσο stretto και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  2. Βάζουμε 5-6 παγάκια σε ένα χαμηλό ποτήρι και έπειτα προσθέτουμε το νερό καρύδας.
  3. Σε ένα μικρό σέικερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τον εσπρέσο και χτυπάμε στην φραπιέρα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Δεν θέλουμε να γίνει πολύ σφιχτό ώστε να μπορεί αργότερα να ομογενοποιηθεί με το νερό καρύδας.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα καφέ που φτιάξαμε πάνω από το παγωμένο νερό καρύδας.
  5. Γαρνίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο. Για πιο ισορροπημένη γεύση, ανακατεύουμε πριν πιούμε.
Μυστικά

*Η εκχύλιση stretto αναφέρεται σε μια μικρότερη εκχύλιση καφέ εσπρέσο, συνήθως διάρκειας 15-20 δευτερολέπτων, η οποία δίνει ένα πιο συμπυκνωμένο ρόφημα που είναι πιο έντονο, με περισσότερα αρωματικά στοιχεία και λιγότερο πικρό από έναν κανονικό εσπρέσο. Αν έχουμε μηχανή με κάψουλες, εκχυλίζουμε τουλάχιστον δύο κάψουλες για πιο δυνατή γεύση. Και πάλι επιλέγουμε "κοντή" εκχύλιση.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 146 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2025: ''Χουνκιάρ μπεγιεντί. Η αυθεντική πολίτικη συνταγή''

Ο Χριστόφορος Πέσκιας αποκαλύπτει τα μυστικά του χουνκιάρ μπεγεντί, της θρυλικής συνταγής της πολίτικης κουζίνας που στα τούρκικα σημαίνει πάνω κάτω «άρεσε στον σουλτάνο».