Ο viral coconut cloud coffee γίνεται με παγωμένο νερό καρύδας και ένα συννεφάκι από κρέμα και καφέ από πάνω. Είναι εξαιρετικά δροσιστικός.
- 160 γρ. νερό καρύδας
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα, χωρίς γλυκαντικά
- 20 γρ. εσπρέσο stretto*
- 120 γρ. πάγος (5-6 παγάκια, περίπου)
- λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο, για γαρνιτούρα
- Για να φτιάξουμε τον coconut cloud coffee πρώτα εκχυλίζουμε τον εσπρέσο stretto και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Βάζουμε 5-6 παγάκια σε ένα χαμηλό ποτήρι και έπειτα προσθέτουμε το νερό καρύδας.
- Σε ένα μικρό σέικερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τον εσπρέσο και χτυπάμε στην φραπιέρα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Δεν θέλουμε να γίνει πολύ σφιχτό ώστε να μπορεί αργότερα να ομογενοποιηθεί με το νερό καρύδας.
- Ρίχνουμε την κρέμα καφέ που φτιάξαμε πάνω από το παγωμένο νερό καρύδας.
- Γαρνίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο. Για πιο ισορροπημένη γεύση, ανακατεύουμε πριν πιούμε.
*Η εκχύλιση stretto αναφέρεται σε μια μικρότερη εκχύλιση καφέ εσπρέσο, συνήθως διάρκειας 15-20 δευτερολέπτων, η οποία δίνει ένα πιο συμπυκνωμένο ρόφημα που είναι πιο έντονο, με περισσότερα αρωματικά στοιχεία και λιγότερο πικρό από έναν κανονικό εσπρέσο. Αν έχουμε μηχανή με κάψουλες, εκχυλίζουμε τουλάχιστον δύο κάψουλες για πιο δυνατή γεύση. Και πάλι επιλέγουμε "κοντή" εκχύλιση.