Η Κατερίνα Στεφανίδη έγραψε ιστορία στη Ρώμη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου με άλμα στα 4.73μ., χαρίζοντας το δεύτερο μετάλλιο στην Ελλάδα μετά το χρυσό του Τεντόγλου στο μήκος. Παράλληλα, σφράγισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με επίδοση!

Η Κατερίνα Στεφανίδη αρχίζει να βρίσκει τον καλό της εαυτό στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου (σ.σ. προκρίθηκε και επίσημα σήμερα 10/6), θυμίζοντας τη σούπερ αθλήτρια που κυριαρχούσε στο επί κοντώ πριν λίγα χρόνια.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πέμπτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό (σ.σ. χρώμα ασημένιο) με άλμα στα 4.73μ., μιας και στο παρελθόν έχει κατακτήσει δύο χρυσά και ακόμα δύο ασημένια.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειες από τα 4.43μ., ένας ύψος που το πέρασε με την πρώτη και με σχετική άνεση.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στα 4.58 και τα πέρασε επίσης με την πρώτη και με άνεση, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σε αντίθεση με την τελευταία πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μούρτο, η οποία είχε τρεις άκυρες στο ίδιο ύψος και έμεινε εκτός μεταλλίων.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη και τα 4.68 (!), πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ για τη φετινή σεζόν. Με το άλμα αυτό, κλείδωσε το μετάλλιο, δίνοντας μάχη με την Κόντερι και Μόζερ για την πρώτη θέση, οι οποίες είχαν άκυρες προσπάθειες στα προηγούμενα άλματά τους

Ο πήχης ανέβηκε στο 4.73, με την απίθανη Κατερίνα Στεφανίδη να περνάει και πάλι με την πρώτη και να αγκαλιάζει το χρυσό! Τα 4.73 πέρασε και η Κόντερι.

Η Μόζερ, από την πλευρά της, άφησε τα 4.73, μπήκε κατευθείαν στα 4.78 και τα πέρασε, κάνοντας εθνικό ρεκόρ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν μπόρεσε να περάσει τα 4.78 κι αναγκάστηκε να πάει τον πήχη στο 4.83, όπου κι εκεί είχε αποτυχημένες προσπάθειες.

Από την πλευρά της, η Κόντερι δεν μπόρεσε να περάσει ούτε τα 4.78 ούτε τα 4.83 και έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη απέτυχε για ακόμα μία φορά να περάσει τα 4.83 κι έτσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, με τη Μόζερ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 447 φορές

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Η κυρίαρχη όψη της Σελήνης στο μεγαλύτερο μέρος της Τετάρτης είναι η αντίθεση της από το ζώδιο του Σκορπιού με τον Ουρανό που βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου. Χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία του μυαλού όταν έχουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις κι αυτό που βοηθά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να έχουμε το βλέμμα μας στον στόχο χωρίς να παρασυρόμαστε από τους γύρω μας.

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Οι κυρίαρχες όψεις της ημέρας είναι τα τετράγωνα της Αφροδίτης και του Ερμή από τους Διδύμους με τον Ποσειδώνα, που μας κάνουν να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από παραμορφωτικούς φακούς με ποικίλα αποτελέσματα όπως καταλαβαίνετε.