Η Πόλη που Θέλω: ''Παντελής η έλλειψη ενσυναίσθησης από τον Δήμαρχο''

Εντός των τειχών 18 Φεβρουαρίου 2021

''Η Πόλη που Θέλω''.

Παντελής η έλλειψη ενσυναίσθησης από τον Δήμαρχο: τη στιγμή που η πόλη έχει δεκάδες προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση , ο Δήμαρχος ασχολείται με τις διαδικασίες διοργάνωσης Καρναβαλιού.

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή, δυστυχώς για μία ακόμη φορά, άφησαν την πόλη στην τύχη της, ενώ γνώριζαν εδώ και δέκα μέρες για τη σοβαρότητα της κακοκαιρίας.

Από την άλλη βέβαια, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook κτλ.) υπήρχε έντονη δραστηριότητα, όχι μόνο από μέλη της διοίκησης αλλά και από ψεύτικους λογαριασμούς (fake profiles).

Βρήκαμε αρκετές αναρτήσεις, οι οποίες παρότρυναν τους δημότες να ακολουθήσουν τη σελίδα του Δήμου στο Facebook για on-line ενημέρωση και για καταγραφή πιθανών προβλημάτων στις γειτονιές μέσω σχολιασμού.

Προτιμάει η σημερινή διοίκηση το Facebook από τις έξυπνες εφαρμογές  που πληρώνουμε αδρά ως δήμος και παρουσιάζοντας την υποχρέωση ως ρουσφέτι "διαφημίσει" τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των επιφορτισμένων με την πολιτική προστασία αντιδημάρχων.

Πουθενά όμως δεν υπήρξε χώρος για μία ανακοίνωση ή ανάρτηση με τις σχετικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, τις οποίες θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι δημότες (π.χ. δήμος Χαλανδρίου http://bit.ly/3uaOVzB 11/2/2021).

Τελικά, όταν το χιόνι έκανε την εμφάνισή του, ο μηχανισμός του δήμου ήταν ανέτοιμος ή μάλλον ανύπαρκτος. Η δημοτική αρχή έδρασε με προχειρότητα και δε μπόρεσε να ανταποκριθεί στις σοβαρές ανάγκες που προέκυψαν στην Ηλιούπολη.

Χαρακτηριστικό του -ανύπαρκτου- «σχεδίου» αντιμετώπισης της κακοκαιρίας είναι το γεγονός ότι την ημέρα της έντονης χιονόπτωσης 16/2/2021 ο Δήμαρχος προχώρησε σε λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διοργάνωση – εν μέσω πανδημίας- εκδηλώσεων καρναβαλιού με κόστος 8.928€  (https://bit.ly/3qrGvBs)

Όμως, όταν τελικά λιώσουν τα χιόνια, ανοίξουν οι δρόμοι και τελειώσει η πανδημία (χωρίς ποτέ η δημοτική αρχή να έχει ασχοληθεί με κάτι από αυτά σοβαρά), όλοι θα καταλάβουν ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Προβλήθηκε 987 φορές

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.