Το δικό μας ριζότο: η μανέστρα μαλακώνει, σιγομαγειρεύεται και φουσκώνει απαλά, παραμένοντας ζουμερή και χυλωμένη. Οι γαρίδες απογειώνουν το πιάτο.

Μοναχός Επιφάνιος

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος


20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'


Υλικά - Μερίδες: 6
  •  1/2 κιλό μανέστρα ψιλή
  •  3 πιπεριές, ψιλοκομμένες (πράσινη, κέρατο, Φλωρίνης)
  •  2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  6-7 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  •  20 γαρίδες με το κέλυφος, καλά πλυμένες
  •  200 ml ελαιόλαδο
  •  ελάχιστο κύμινο
  •  αλάτι, μαυροπίπερο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε γαρίδες με μανέστρα, η διαδικασία είναι η εξής: Στον ταβά ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε τη μανέστρα, ξανά ανακατεύουμε για 1 λεπτό και συμπληρώνουμε τρία ποτήρια ζεστό νερό.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει η μανέστρα και να χυλώσει το φαγητό.
  6. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες καιτο κύμινο, ανακατεύουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.
  7. Βάζουμε και τις υπόλοιπες γαρίδες, αραδιάζοντάς τες ομοιόμορφα.
  8. Χαμηλώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  9. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει καλά η μανέστρα. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 377 φορές