Σε αυτά τα κεφτεδάκια, η ντομάτα, η πιπεριά και ο βασιλικός δίνουν ένα άρωμα Μεσογείου και μια υπέροχη ζουμερή υφή!

Νίκη Χρυσανθίδου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb


20' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 35'

Υλικά -Τεμάχια: 16-19
  •  600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (άπαχος, κατά προτίμηση από τρανς)
  •  1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  •  2 ντομάτες, τριμμένες
  •  1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ψιλά καρέ
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. σούπας ξίδι
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή φύλλα δυόσμου)
  •  1 αυγό
  •  2 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα (κατά προτίμηση μπαγιάτικο), μουσκεμένες και όχι πολύ καλά στυμμένες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  αλεύρι (για το τηγάνισμα)
  •  2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια με ντομάτα, πιπεριά και βασιλικό, σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την ντομάτα και την ψίχα του ψωμιού και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάδι, το ξίδι, το μυρωδικό, το αυγό και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά.
  3. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  4. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τους περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  5. Βάζουμε 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς να βγάζει καπνούς, βάζουμε λίγους-λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, περίπου 6 - 7 λεπτά την κάθε δόση.
Μυστικά

Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να κάνουμε τα κεφτεδάκια τηγανητά, τα ψήνουμε στους 200° C στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Προβλήθηκε 222 φορές