Αυτή η δροσερή λαχανοσαλάτα με μυρώνια και καγιέν συνοδεύει ιδανικά χοιρινό ψητό με μέλι, αλλά και μπριζόλες και κοτόπουλο ψητό.
- 1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο
- 3 πορτοκάλια σανγκουίνια, καθαρισμένα, σε φέτες (αν είμαστε αρκετά επιδέξιοι και έχουμε χρόνο, μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μεμβράνη από τις φέτες πορτοκαλιού και να κρατήσουμε μόνο τα φιλέτα)
- 1 μάτσο μυρώνια, πλυμένα και χοντροκομμένα
- 3 μανταρίνια, καθαρισμένα, σε φέτες
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- αλάτι
- Για να φτιάξουμε τη λαχανοσαλάτα με μυρώνια και καγιέν, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το λάχανο με το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρώνια.
- Σκορπίζουμε τα εσπεριδοειδή, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μηλόξιδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.







































