Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025: ''Λαχανοσαλάτα με μυρώνια και καγιέν''

Άρτος και Θεάματα 20 Δεκεμβρίου 2025

Αυτή η δροσερή λαχανοσαλάτα με μυρώνια και καγιέν συνοδεύει ιδανικά χοιρινό ψητό με μέλι, αλλά και μπριζόλες και κοτόπουλο ψητό.

Κλεομένης Ζουρνατζής
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Tina Webb

20' προετοιμασία

Υλικά - Μερίδες: 4-6
  •  1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο
  •  3 πορτοκάλια σανγκουίνια, καθαρισμένα, σε φέτες (αν είμαστε αρκετά επιδέξιοι και έχουμε χρόνο, μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μεμβράνη από τις φέτες πορτοκαλιού και να κρατήσουμε μόνο τα φιλέτα)
  •  1 μάτσο μυρώνια, πλυμένα και χοντροκομμένα
  •  3 μανταρίνια, καθαρισμένα, σε φέτες
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  •  1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  •  αλάτι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τη λαχανοσαλάτα με μυρώνια και καγιέν, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το λάχανο με το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρώνια.
  2. Σκορπίζουμε τα εσπεριδοειδή, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μηλόξιδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 71 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025: ''Πολίτικη σαλάτα με έξτρα καβουροσαλάτα και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών''

Μια διαφορετική πολίτικη με καβουροσαλάτα (!) που κλέβει τις εντυπώσεις. Με τα μυρώνια, το εστραγκόν και το ντρέσινγκ τριών εσπεριδοειδών γίνεται και απίθανα μυρωδάτη.

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025: ''Σαρμάδες με ποντιακό μαύρο λάχανο και πλιγούρι, από το Άγιον Όρος''

Με ποντιακά μαύρα λάχανα που μάζεψε λίγα λεπτά πριν από το μαγείρεμα έφτιαξε αυτούς τους σαρμάδες με πλιγούρι ο πατέρας Γεώργιος στο κελλί του Αγίου Νικολάου.