Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30
Εύκολη
Υλικά
100 γρ. νιφάδες βρώμης
70 γρ. πίτουρο βρώμης
30 γρ. πλιγούρι βρώμης
¼ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
100 ml βρασμένο νερό
Τρόπος παρασκευής
Σε μπολ ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά.
Ρίχνουμε το νερό μέχρι το μείγμα να γίνει σαν μία μαλακή ζύμη.
Αν είναι πολύ σκληρή βάζετε λίγο νερό ακόμα, αν είναι πολύ μαλακό προσθέτουμε λίγες νιφάδες βρώμης ακόμα.
Πασπαλίζουμε μια επιφάνεια με βρώμη και ακουμπάμε τη ζύμη.
Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους από 2 μέχρι 5m.
Με το κουπάτ κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψήνουμε τα μπισκότα στους 170ο C για 20 μέχρι 30 λεπτά μέχρι να πάρουν το χαρακτηριστικό καφετί χρώμα.
Είναι έτοιμα μόλις το κέντρο του μπισκότο σκληρύνει.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αραδιάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά, χωρίς να υγρανθούν.
Διατηρούνται καλύτερα σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.
Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα