Ένα δροσερό, αναζωογονητικό και πλούσιο σμούθι με αρωματικό μάνγκο και γιαούρτι. Το mango lassi είναι το αγαπημένο μας ινδικό ρόφημα.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας


15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  4 ώριμα μεγαλούτσικα μάνγκο, καθαρισμένα
  •  500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό της αρεσκείας μας
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξερό καρδάμωμο (κακουλέ), σε σκόνη
  •  1 κουτ. μέλι της αρεσκείας μας
  •  χυμός από 2 λάιμ
  •  λίγο αλάτι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε το mango lassi, ξεκινάμε ρίχνοντας στον πολυκόφτη τα μάνγκο με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το καρδάμωμο και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, ρευστή κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί.
  3. Γεμίζουμε 4 μέτρια ποτήρια με παγάκια και αδειάζουμε το lassi, μοιράζοντάς το ισόποσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.


Προβλήθηκε 417 φορές

Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Πώς θα παραμείνει ενεργή η πλατφόρμα στη χώρα - Η απαγόρευση πέρασε με την ψηφοφορία στην αμερικανική Βουλή για το πακέτο βοήθειας 95 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν