Αυτές οι μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, ροζ πιπέρι και αυγά μάτια είναι ιδανικές για brunch αλλά και για ένα ελαφρύ και γρήγορο μεσημεριανό.

Tina Webb

Food styling: Tina Webb - Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


10' μαγείρεμα
Σύνολο: 10'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  2 αυγά
  •  2 φέτες ψωμί, σικάλεως ή πολύσπορο
  •  200 γρ. κατσικίσιο τυρί σε ροδέλες
  •  αλάτι, ροζ πιπέρι
  •  λίγο θυμάρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, ροζ πιπέρι και αυγά μάτια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ του φούρνου.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
  3. Τηγανίζουμε τα αυγά, σκεπασμένα, για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όπως μας αρέσουν.
  4. Κόβουμε το ψωμί και από πάνω μοιράζουμε το κατσικίσιο τυρί της αρεσκείας μας σε ροδέλες.
  5. Πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι και ψήνουμε στο γκριλ για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
  6. Βγάζουμε τις μπρουσκέτες από το φούρνο και με μια σπάτουλα βάζουμε σε καθεμιά ένα αυγό.
  7. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ξερό ή φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 433 φορές