Τα πιο αρωματικά και ζουμερά σοκολατάκια με μανταρίνι, πανεύκολα και με 3 μόνο υλικά, ό,τι πρέπει για κέρασμα ή, γιατί όχι, να συνοδεύσουν τον ζεστό καφέ σας.

Μαρία Αργύρη

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος - Food styling: Tina Webb


30' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά - Βάρος: για περίπου 400 γρ.
  •  100 - 150 γρ. κουβερτούρα με γύρω στο 50% κακάο
  •  1/2 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
  •  5 - 6 μανταρίνια χωρίς κουκούτσια
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τα σοκολατάκια με μανταρίνι λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σος.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.
  3. Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε σε φετούλες.
  4. Αφαιρούμε τυχόν άσπρες ίνες.
  5. Ρίχνουμε τις φετούλες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν καλά.
  6. Τις βγάζουμε με προσοχή να μην τις τρυπήσουμε και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  7. Καταναλώνουμε άμεσα τα μανταρινοσοκολατάκια, μέσα σε 2 μέρες το πολύ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 5. 

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 563 φορές

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Κυριακή με μπερδεμένες και συγχυσμένες διαθέσεις μέχρι και το μεσημέρι, όπου η υπεκφυγή, το δίλημμα και η αναβλητικότητα δημιουργούν μπερδέματα. Καθώς η Σελήνη περνά στο ζώδιο του Αιγόκερω, το υπόλοιπο της ημέρας μας επιφυλάσσει ότι θα κυριαρχήσει η λογική!