Ένα λαδερό διαφορετικό από τα συνηθισμένα: μπάμιες μαγειρεμένες με γλυκοπατάτες, οι οποίες δίνουν στο φαγητό γλυκιά και πλούσια γεύση.
Ένα λαδερό διαφορετικό από τα συνηθισμένα: μπάμιες μαγειρεμένες με γλυκοπατάτες, οι οποίες δίνουν στο φαγητό γλυκιά και πλούσια γεύση.
Κάθε κουταλιά αυτής της πλούσιας, αφράτης κρέμας από ανθότυρο και γιαούρτι είναι ευτυχία, ιδίως αν τη σερβίρουμε με ένα χειροποίητο παστέλι από φυστίκι Αιγίνης και μέλι.
Κλασικό γλυκό, αλλά με ασυνήθιστη εμφάνιση, αφού την τυπική επικάλυψη από φρούτα του δάσους παίρνει εδώ ένα ζελέ από καρπούζι, με χαριτωμένη ιδέα τις σταγόνες σοκολάτας που θα μοιάζουν με τα κουκούτσια του.
Το viral κρύο ρόφημα καφέ είναι ό,τι πρέπει για επιδόρπιο της τελευταίας στιγμής. Σαν τιραμισού στο ποτήρι!
Το πιο δροσερό, «μαμαδίστικο» γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι. Με συνταγή του ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.
«Η συνταγή είναι της μητέρας μου, Σοφίας. Τα Χριστούγεννα έκανε μια σοκολατένια εκδοχή και τον υπόλοιπο καιρό έκανε αυτήν εδώ, με το σιρόπι», μας είπε ο Παύλος Τερκενλής, που μας την έφτιαξε.
Φρέσκα ροδάκινα, ρόφημα τσαγιού, γιαούρτι κι ένας πολυκόφτης.
Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό, πανεύκολο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα αφού είναι καμωμένο με μπανάνα και βρώμη. Ένα γλυκάκι που γεννά αναμνήσεις και η νοστιμιά στο κόκκινο…
Φίνα και αρωματικά μπισκότα με τη σπιρτάδα του λεμονιού και λίγη λευκή σοκολάτα -για ντεκόρ αλλά και για έξτρα απόλαυση.
Δροσερό καλοκαίρι γίνεται; Με το νέο Ζάχαρη & Αλεύρι, γίνεται!
Η πανακότα, αυτή η δροσερή κρέμα με βάση το γάλα, εδώ στολίζεται γευστικά και οπτικά με ζελέ βασισμένο στο περίφημο κοκτέιλ French 75, που έχει ως κύρια συστατικά τη σαμπάνια και το τζιν.
Πολλές γλυκές συνταγές της Άνδρου, όπως αυτό το εκμέκ κανταΐφι, προέρχονται από νεαρά κορίτσια που δούλεψαν σε σπίτια της Σμύρνης και της Πόλης κι επέστρεψαν στο νησί νύφες με τα προικιά τους.
Μόνο κουβερτούρα και κεράσια έχει αυτό το γλυκό, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Είναι σοκολατένιο, είναι φρουτένιο, είναι και ελαφρύ.
Μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού τιραμισού, με κόκκινα φρούτα ελαφρύ.
Σερβίρουμε ως μεζεδάκι ή σε συνδυασμό με μια σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα.
Βανίλια και σοκολάτα σε ένα σιροπιαστό κέικ από τα παλιά που δύσκολα του λες όχι.
Εκμεταλλευόμαστε τη φυσική γλυκύτητα που έχουν οι μπανάνες, για να φτιάξουμε ένα θρεπτικό μπανανόψωμο γεμάτο γεύση και χωρίς καθόλου ζάχαρη!
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr