Tag: ΓΛΥΚΟ

Κάθε κουταλιά αυτής της πλούσιας, αφράτης κρέμας από ανθότυρο και γιαούρτι είναι ευτυχία, ιδίως αν τη σερβίρουμε με ένα χειροποίητο παστέλι από φυστίκι Αιγίνης και μέλι.

Κλασικό γλυκό, αλλά με ασυνήθιστη εμφάνιση, αφού την τυπική επικάλυψη από φρούτα του δάσους παίρνει εδώ ένα ζελέ από καρπούζι, με χαριτωμένη ιδέα τις σταγόνες σοκολάτας που θα μοιάζουν με τα κουκούτσια του.

Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.

«Η συνταγή είναι της μητέρας μου, Σοφίας. Τα Χριστούγεννα έκανε μια σοκολατένια εκδοχή και τον υπόλοιπο καιρό έκανε αυτήν εδώ, με το σιρόπι», μας είπε ο Παύλος Τερκενλής, που μας την έφτιαξε.

Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό, πανεύκολο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα αφού είναι καμωμένο με μπανάνα και βρώμη. Ένα γλυκάκι που γεννά αναμνήσεις και η νοστιμιά στο κόκκινο…

Η πανακότα, αυτή η δροσερή κρέμα με βάση το γάλα, εδώ στολίζεται γευστικά και οπτικά με ζελέ βασισμένο στο περίφημο κοκτέιλ French 75, που έχει ως κύρια συστατικά τη σαμπάνια και το τζιν.

Πολλές γλυκές συνταγές της Άνδρου, όπως αυτό το εκμέκ κανταΐφι, προέρχονται από νεαρά κορίτσια που δούλεψαν σε σπίτια της Σμύρνης και της Πόλης κι επέστρεψαν στο νησί νύφες με τα προικιά τους.

Μόνο κουβερτούρα και κεράσια έχει αυτό το γλυκό, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Είναι σοκολατένιο, είναι φρουτένιο, είναι και ελαφρύ.