Tag: ΓΛΥΚΟ

Τα ισλί εδώ αποκτούν ακόμη πιο πλούσια νοστιμιά, με κάστανο τόσο στη ζύμη, ως αλεύρι κάστανου, όσο και με πουρέ κάστανου μέσα στη γέμιση.

Moelleux ή λάβες σοκολάτας, ένα πλούσιο, σοκολατένιο και βουτυρένιο γλυκό με μπόλικη κουβερτούρα! Στην ουσία είναι ένα σουφλέ με ρευστή καρδιά, που θα κάνει τη δική σας καρδιά να σπαρταρά!

Από τα πιο χαρακτηριστικά σιροπιαστά ανατολίτικα γλυκά, το σάμαλι με σιμιγδάλι και χυμό πορτοκαλιού, είναι γλυκό ταπεινό αλλά και γενναιόδωρο, που φέρνει στο μυαλό παλιούς φούρνους, μεγάλα ταψιά και γλυκά αρώματα.

Μια τάρτα που συνδυάζει τη φρεσκάδα των αχλαδιών με την πλούσια και φίνα κρέμα αμυγδάλου, προσφέροντας έναν τέλειο συνδυασμό γλύκας και αρωματικής έντασης.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της θαυμάσιας μηλόπιτας έγκειται στην τριφτή ζύμη και η νοστιμιά της στα μήλα που μαζεύουν από τα δέντρα του μοναστηριού.

Έκαναν πολλά γλυκά του κουταλιού στη Σμύρνη. Όπως αυτό το πεντανόστιμο γλυκό σταφύλι, το οποίο σέρβιραν σε ειδικό στρογγυλό σκεύος με κρεμασμένα κουταλάκια γύρω γύρω.

Κάθε κουταλιά αυτής της πλούσιας, αφράτης κρέμας από ανθότυρο και γιαούρτι είναι ευτυχία, ιδίως αν τη σερβίρουμε με ένα χειροποίητο παστέλι από φυστίκι Αιγίνης και μέλι.