Πεινάς αλλά βιάζεσαι να φύγεις; Προλαβαίνεις να φτιάξεις ένα τοστ και μάλιστα ροδοτραγανό με πλούσιο βούτυρο, ζαμπόν μπούτι και εκλεκτό κασέρι.
Στο νέο τεύχος του Γαστρονόμου θα βρεις 70 συνταγές όχι μόνο για τοστ, αλλά και για πίτες, για μαγειρευτά, για φιλετάκια και σπαγκέτι, που ετοιμάζονται ώσπου να πεις κύμινο.
Γαστρονόμος Οκτωβρίου, σε 30΄ τρώμε! Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου με την Καθημερινή.
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο πιο τραγανό και νόστιμο θα ήταν ένα τοστ αν είχε ξεροψηθεί και μέσα και έξω η καθεμία από τις δύο φέτες ψωμιού του; Το σκέφτηκε η Νένα Ισμυρνόγλου και μας έκανε τη χάρη να μοιραστεί τη συνταγή της μαζί μας.
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 60 γρ. ζαμπόν μπούτι βραστό ή γαλοπούλα καπνιστή
- 60 γρ. κασέρι, σε φέτες
- 20 γρ. βούτυρο γίδινο ή άλλο της αρεσκείας μας
- 10 γρ. μουστάρδα
- λίγη ξερή ρίγανη
- Για να φτιάξουμε κλασικό τοστ ζαμπόν-τυρί, αρχικά ψήνουμε, σε τοστιέρα, τις φέτες του ψωμιού ανά δύο, τη μία πάνω στην άλλη.
- Στη συνέχεια, τις γυρνάμε και αλείφουμε με βούτυρο τις άψητες πλευρές τους.
- Στις ψημένες αλείφουμε λίγη μουστάρδα.
- Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
- Μοιράζουμε στα τοστ από την ψημένη πλευρά το ζαμπόν και το κασέρι.
- Τα κλείνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ψωμί και στις βουτυρωμένες εξωτερικές πλευρές του.
- Αφού ψηθούν, τα ανοίγουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λεπτοκομμένες φέτες ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.