Πεινάς αλλά βιάζεσαι να φύγεις; Προλαβαίνεις να φτιάξεις ένα τοστ και μάλιστα ροδοτραγανό με πλούσιο βούτυρο, ζαμπόν μπούτι και εκλεκτό κασέρι.
Πεινάς αλλά βιάζεσαι να φύγεις; Προλαβαίνεις να φτιάξεις ένα τοστ και μάλιστα ροδοτραγανό με πλούσιο βούτυρο, ζαμπόν μπούτι και εκλεκτό κασέρι.
Η συνταγή της Αντιόχειας που παρουσιάζουμε εδώ έχει μεγαλύτερο μέγεθος και άφθονο τοπικό τυρί, ειδικό για το κιουνεφέ.
Κλασικό γλυκό, αλλά με ασυνήθιστη εμφάνιση, αφού την τυπική επικάλυψη από φρούτα του δάσους παίρνει εδώ ένα ζελέ από καρπούζι, με χαριτωμένη ιδέα τις σταγόνες σοκολάτας που θα μοιάζουν με τα κουκούτσια του.
Η ζύμη κουρού είναι βουτυρένια, θρυπτή σαν μπισκότο και ζυμώνεται εύκολα με το χέρι.
Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.
Μια λαχταριστή μακαρονάδα με απίθανη τυρένια σάλτσα και ολίγον μπέικον. Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, μαζί με την προετοιμασία!
Μια από τις πιο σύνθετες και καθαρά εθιμικές εβρίτικες συνταγές που μαγειρεύεται ανήμερα του Πάσχα ή στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.
Τα χερίσια μακαρόνια με λιωμένο βούτυρο και ξερή μυζήθρα είναι μια παραδοσιακή μικρασιάτικη συνταγή.
Είναι μία από τις 67 συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο «Γλυκά ταψιού», αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.
Είναι πανεύκολο και το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιάσει τους μικρούς της παρέας.
Το μωσαϊκό οι Πολίτισσες το λένε μπισκοτάτο ή γκατό ντε μοζαΐκ και το φτιάχνουν με αυγά, κι είναι ένα πιο πλούσιο γλυκό από αυτό που συνηθίζουμε εδώ.
Αυτό το γλυκό είναι για τα καλέσματα της τελευταίας στιγμής.
Eμπνευσμένο από το πασχαλινό αργεντίνικο γλυκό rosca de Pascua, αυτό το μπριός συνοδεύεται από κρέμα πατισερί.
Το μπούτι της γίδας μπαίνει για δυο ώρες στον φούρνο, τυλιγμένο σε λαδόκολλα με ντοματάκια, κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι και βούτυρο και βγαίνει ένα φαγητό σπέσιαλ.
Πως σας φαίνεται φέτος να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά νόστιμα, λαμπερά και ξεκούραστα; Αυτή η απίθανα αρωματική βασιλόπιτα με ξερά φρούτα δεν θέλει καν μίξερ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Γαστρονόμου με τίτλο «Τα γλυκά των Χριστουγέννων»
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στη συλλεκτική έκδοση του Γαστρονόμου «Γιορτινά γλυκά και κεράσματα των γιαγιάδων μας» .
Ετοιμάστε τα πρώτοι! Αυτά τα πρέτσελ είναι αφράτα, ελαφρώς μαστιχωτά και ιδανικά για πρωινό, για σνακ, για όλες τις ώρες της ημέρας
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι
Copyrights © 2025 - IlioupoliGiaOlous.gr






























