Λεμονάτη και πλούσια σαλάτα με αρακά, ντρέσινγκ γιαουρτιού και προσούτο. Ιδανική για το ταπεράκι του γραφείου!

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

30' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 37'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  400 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
  •  170 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες
  •  1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές φέτες
  •  30 ml χυμός λεμονιού
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα καυτερή
  •  4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  •  1 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
  •  1 κουτ. σούπας κάππαρη
  •  10 ελιές Καλαμών μεγάλες, σε φέτες
  •  8 ραπανάκια, σε φέτες
  •  1/2 μάτσο δυόσμος, χοντροκομμένος
  •  4 φέτες προσούτο, λεπτοκομμένες
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (για σερβίρισμα)
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με αρακά και προσούτο, αρχικά βράζουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τον αρακά για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό, για να διατηρήσει το χρώμα και τη ζωντάνια του.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το σουσάμι και αλατοπίπερο.
  4. Μεταφέρουμε τον αρακά σε σαλατιέρα και τον περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  6. Πασπαλίζουμε, την αρακοσαλάτα με προσούτο, με το μπούκοβο και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 255 φορές

''Μέλλοντος Αναδρομή 2074'' -  του Ιωάννη Γ. Καρρά

Το βιβλίο αυτό είναι μια ανθρωποκεντρική μυθοπλασία επιστημονικής φαντασίας, εξιστορεί ένα ταξίδι που ξεκίνησε στο μέλλον, που μας μεταφέρει μέσα από δύσκολες χρονικές διαδρομές, τεχνολογικές εξελίξεις και όχι μόνο, στη σημερινή εποχή.