ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ηλιούπολη 07.04.2021.

Παρέμβαση για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και των καταναλωτών πραγματοποίησαν Σωματεία και φορείς στην Ηλιούπολη στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην οδό Μαρίνου Αντύπα, στηρίζοντας τις σχετικές πρωτοβουλίες που αναλάβει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Όπως τονίζεται στο κοινό κάλεσμα των Σωματείων και φορέων της πόλης, ένας χρόνος πέρασε από την αρχή της πανδημίας και παραμένουμε απροστάτευτοι εμείς και οι οικογένειές μας στο «έλεος» του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος Υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Την ίδια ώρα που ο συγχρωτισμός απαγορεύεται, στους χώρους δουλειάς καταγράφονται δεκάδες κρούσματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των σωματείων και των φορέων, μόνο στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ «έχουν καταγραφεί 7 κρούσματα Covid», ενώ «πολλαπλάσιοι είναι οι εργαζόμενοι σε καραντίνα».

Φόβοι εκφράζονται και για άλλα σούπερ μάρκετ στην περιοχή.

Παρέμβαση στο ΚΥ Ηλιούπολης

Ακολούθησε παρέμβαση και στο Κέντρο Υγείας της πόλης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Υγείας, όπου μεταξύ άλλων απαίτησαν επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών γιατί ήδη χάνονται ζωές.

Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες Υγείας. 24ωρη λειτουργία όλων των αναγκαίων ιατρείων στο Κέντρο Υγείας της Ηλιούπολης με πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου υγειονομικού προσωπικού για την πλήρη λειτουργία του. Πλήρη στελέχωση και του Εμβολιαστικού Κέντρου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα σωματεία εργαζομένων στον Δήμο Ηλιούπολης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση ΕΒΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Δάφνης - Υμηττού, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΥ Αθήνας, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου «Άγγελος Σικελιανός».

Πηγή και φωτογραφίες: https://m.902.gr

Προβλήθηκε 1044 φορές

Σωματεία και Φορείς της Ηλιούπολης: Αγωνιστική εκδήλωση την Πέμπτη 22 Απρίλη με Συγκέντρωση και Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα στην κεντρική Πλατεία

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλλιτεχνικό δρώμενο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο στις 7 μ.μ. από την πλατεία Ηρώων Ηλιούπολης και θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Κεντρική Πλατεία στις 7.30 μ.μ.

Κώστας Γ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης: ''Εργασίες και τοποθέτηση τραπεζόπαγκων στο Χαλικάκη''

Θέλω να πιστεύω πως θα τύχει σεβασμού από όλους και δεν θα βανδαλιστεί (γιατί έχουμε και αυτά...!). Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, δεν σταματάει!

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Π.Α.Ο.Κ. για πρώτη φορά στην ιστορία του

Τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του στο γυναικείο βόλεϊ πανηγυρίζει ο Π.Α.Ο.Κ., καθώς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών που διεξήχθη στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Α' Ηλιούπολης επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Θήρας.