Το δεύτερο σεμινάριο της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας τη Δευτέρα 22/11.

Ανοιχτή σε νέες συμμετοχές.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, το 1ο σεμινάριο της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας στο Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη διαδικασία δημιουργίας της Ομάδας στην πόλη μας.

Η ιστορικός Τ. Βερβενιώτη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ομάδας θα είναι παρούσα και στις επόμενες συναντήσεις στον ίδιο χώρο.

Το περιεχόμενο του πρώτου σεμιναρίου αφορούσε τη γνωριμία των μελών και μία γενική ενημέρωση στο τί σημαίνει προφορική ιστορία, καθώς και ότι αφορά την αξία της.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων κρατήθηκε σε υψηλό επίπεδο.

Στο ανοιχτό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 40 συμπολίτες και συμπολίτισσες οι οποίοι/ες παρακολούθησαν δια ζώσης και 30 άτομα οι οποίοι/ες παρακολούθησαν διαδικτυακά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια στο κανάλι youtube της ομάδας στους παρακάτω συνδέσμους:

Μέρος 1ο

Μέρος 2ο

Όσοι ή όσες επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ομάδα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email: [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της ΟΠΙ Ηλιούπολης εδώ ή ακολουθήστε στο fb: https://www.facebook.com/opi.ilioupolis

https://ypsilitasi.wixsite.com/ilioupoli

Προβλήθηκε 155 φορές

''Έφυγε'' η τραγουδίστρια Χριστιάνα

Στη δισκογραφία της περιλαμβάνονται μεγάλες επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Τα μάτια σου», «Τι να μας κάνει η νύχτα», «Σαριμπιντάμ», «Η νύχτα θέλει», «Εβγα, τελάλη μου», «Χόρεψε με ένα ταγκό», «Μίλα μου» (με τον Δάκη) και βέβαια το περίφημο «Τελειώσαμε λοιπόν».

 ''Ανυπόταχτη ψυχή'' - Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Μαστρογιάννη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης  με αφορμή και την επέτειο του Γοργοπόταμου.

Με το νέο βιβλίο του «Ανυπόταχτη ψυχή», η ιστορία της μάνας, εξυμνεί τη μάνα, την αγωνίστρια της ζωής και της Αντίστασης, της «Βάνας», αλλά και τους αγώνες του λαού και όλους εκείνους τους ήρωες που χάθηκαν άδικα.

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ασφαλούς διαδικτύου. (Αναστασία Παπαδοπούλου)

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύνολο από μικρές και διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, οι οποίες αφορούν την πρόληψη από τους διαδικτυακούς κινδύνους που απειλούν σε μεγάλο βαθμό τα νεαρά παιδιά.

Απάντησε ο Άρης Σερβετάλης με αναλυτική ανακοίνωση για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση ''Ρινόκερος''

Ο Άρης Σερβετάλης επέλεξε να απαντήσει μέσω των social media στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος»

Άρης Σερβετάλης: Διέκοψε παράσταση επειδή δεν δέχεται να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους

Κατέβηκε η παράσταση «Ρινόκερος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, καθώς ο πρωταγωνιστής Άρης Σερβετάλης ξεκαθάρισε πως δεν είναι διατεθειμένος να παίζει μόνο σε εμβολιασμένο κοινό

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΕΚΘΕΣΗ Β.ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Β.ΚΟΛΙΠΕΤΣΑ, ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 - 2021''

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 23 Δεκεμβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, Λ. Ειρήνης 14-16 & Αλκιβιάδου, στην πλατεία Φλέμινγκ, καθημερινά από 11:00 έως 14:00 και από 18:00 έως 20:00.