Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (27 Ιουνίου)

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 27 Ιουνίου 2021

Η 27η Ιουνίου γιορτάζεται ως Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Micro-, Small and Medium-sized Enterprises Day) με απόφαση του ΟΗΕ που ελήφθη ομόφωνα από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού στις 6 Απριλίου 2017, για να τονίσει εμφατικά την σπουδαιότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην βιώσιμη ανάπτυξη και να προωθήσει την αξιοπρεπή εργασία για όλους, την δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην αντιπροσωπεία της Αργεντινής στον ΟΗΕ και υποστηρίχθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μικρών Επιχειρήσεων (ICSB).

Σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αναγνωριστεί ως μικρομεσαία μια επιχείρηση (ΜΜΕ), πρέπει να τηρεί τα όρια αναφορικά με τον αριθμό του προσωπικού και, είτε τα όρια του συνόλου του ισολογισμού, είτε εκείνα του κύκλου εργασιών.

  • Ως πολύ μικρή επιχείρηση (micro-enterprise) ορίζεται η επιχείρηση εκείνη που απασχολεί λιγότερους από 10 εργαζόμενους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το ετήσιο σύνολο ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
  • Ως μικρή επιχείρηση (small enterprise) ορίζεται η επιχείρηση εκείνη που απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζόμενους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το ετήσιο σύνολο ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
  • Ως μεσαία επιχείρηση (medium-sized enterprise) ορίζεται η επιχείρηση εκείνη που απασχολεί λιγότερους από 250 εργαζόμενους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ ή το ετήσιο σύνολο ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ICSB, οι ΜΜΕ αποτελούν το 90% των επιχειρήσεων του πλανήτη, απασχολούν το 60 με 70% των εργαζομένων και εισφέρουν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ.


Πηγή: www.sansimera.gr

Προβλήθηκε 795 φορές
Ο καιρός την Τρίτη 20.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ουρουγουάη: Πέθανε ο Χοσέ Μουχίκα, ο ''φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου''

Πρόεδρος της Ουρουγουάης από το 2010 έως το 2015 ως επικεφαλής του αριστερού Frente Amplio, ο Μουχίκα γεννήθηκε σε μια ταπεινή οικογένεια και αφιέρωσε τα νιάτα του στην επίθεση κατά του κράτους, του οποίου αργότερα θα γινόταν ηγέτης.