Κεντρική Προεκλογική Ομιλία Τάκη Θεοδωρικάκου (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη) - Υποψηφίου Βουλευτή στον Νότιο Τομέα Β3 Αθηνών.

Στα πέριξ 09 Μαϊου 2023


Τάκης Θεοδωρικάκος - Υπουργός Προστασίας του Πολίτη 

Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα Β3 Αθηνών


Γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι, αποφοίτησε από το λύκειο της Iωνιδείου Προτύπου Σχολής. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Πολιτικός ερευνητής και αναλυτής. Διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στου οποίου τη σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών διδάσκει μέχρι και σήμερα. 

Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ. Πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία με ειδίκευση στην εκλογική κοινωνιολογία. 

Επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ, από το 2000 ως το 2016. Έχει παρουσιάσει σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές έρευνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Με κοινωνική και πολιτική δράση στα νεανικά του χρόνια στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς και ύστερα από 30 χρόνια εργασίας, συναντήθηκε με το μεταρρυθμιστικό όραμα και τον πολιτικό λόγο του μέτρου και της λογικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σύμβουλος Στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος από τον Οκτώβριο του 2016.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια ορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 όταν επέστρεψε στα βουλευτικά του καθήκοντα μετά τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε.

Στις 31 Αυγούστου 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.


www.theodorikakos.gr

Ακολουθήστε τον Υπουργό στο facebook

Προβλήθηκε 647 φορές

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια