Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης - Κι.Π.Η

21/10/20- Ωρα 11:00 π.μ. συγκέντρωση έξω από το ΣΤΕ, 
Πανεπιστημίου 47/49, Αθήνα (στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)


Εκδικάζεται η προσφυγή συλλόγων και κατοίκων όμορων Δήμων η οποία αφορά την απόρριψη των έργων αποψίλωσης και εντοιχισμού της Πικροδάφνης από τη λ. Βουλιαγμένης έως τις εκβολές. Η εκδίκαση έχει αναβληθεί 5 φορές μέχρι τώρα.

Αιτία των συνεχών αναβολών από το ΣΤΕ είναι η έλλειψη Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για την οριοθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης.

Τον Αύγουστο του 2020, το ΣΤΕ, με την απόφαση 149/2020, απέρριψε το ΠΔ οριοθέτησης της Πικροδάφνης, ως μη νόμιμο, για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων είναι οι εξής:

Από την οριοθέτηση εξαιρούνται οι εκβολές του ρέματος και το τμήμα από την οδό Σαρανταπόρου στην Ηλιούπολη, έως τις πηγές στον Υμηττό!

Η οριοθέτηση δεν περιλαμβάνει τα κτίσματα τα οποία βρίσκονται "εντός των οριογραμμών της ιστορικής κοίτης", γεγονός το οποίο συνεπάγεται τη δυνατότητα υπαγωγής των αυθαιρέτων κτισμάτων στις διατάξεις των άρθρων 96 επ. του ν. 4495/2017, περί αναστολής κατεδάφισης ή εξαίρεσης από αυτήν. Δηλαδή αν δε συμπεριληφθούν στο χάρτη οριοθέτησης του ρέματος, θα μπορούν να νομιμοποιηθούν!

21/10/20- Ωρα 11:00 π.μ. έξω από το ΣΤΕ:

γιατί η Πικροδάφνη πρέπει να παραμείνει ζωντανή, πρέπει να διατηρηθεί σε φυσική μορφή!

Γιατί η Πικροδάφνη είναι πολύτιμη για τις πόλεις μας!

Περισσότερα ΕΔΩ: https://kipi.gr/?p=5109


Προβλήθηκε 71 φορές

Η Δημοτική Κίνηση''ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη'' για δημοσίευμα.

Στις 10/10/2020 αναρτήθηκε στον ιστότοπο «ΝΟΤΙΑ.GR» κείμενο που προσβάλλει βάναυσα τους θεσμούς και τη λειτουργία του Δήμου Ηλιούπολης, καθώς και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων που απαρτίζουν τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας.