Αγωνιστικά θα τιμήσουν την Παγκόσμια Μέρα Υγείας με κινητοποιήσεις στην Ηλιούπολη Σωματεία και Φορείς της πόλης.

Αυτό δηλώνουν με Ανακοινώσεις τους το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης-Υμηττού και ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ).

Στην Ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τα μέλη του αλλά και όλο το λαό, επισημαίνοντας ότι:

«Ένα χρόνο τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο με την περίφημη «ατομική ευθύνη»

Ένα χρόνο τώρα προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα συνεχόμενα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα.

Ένα χρόνο τώρα αυξάνεται κρατική βία και καταστολή εν ονόματι του δόγματος «νόμος και τάξη» Εμείς ξέρουμε ότι ένα χρόνο τώρα οι μεγαλοϊδιώτες του τομέα υγείας κάνουν χρυσές δουλειές και καταλήγει «Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν να αντιμετωπίσουν την κρατική βία και καταστολή σε κάθε συλλογική τους δράση.

Η κυβέρνηση, τα υπουργεία Υγείας, Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κωφεύουν.

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΤΟΥΣ  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ  ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ!«

Στην δική του Ανακοίνωση ο Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης καλώντας τις εργαζόμενες και άνεργες, νέες μητέρες και συνταξιούχους, σημειώνοντας πως:

«Έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την αρχή της πανδημίας και παραμένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο από κυβέρνηση και εργοδοσία.» και καταλήγει

«Το κλίμα φόβου που θέλουν να καλλιεργήσουν δεν θα περάσει!!!

Η κρατική και εργοδοτική βία και η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας για Υγεία και ζωή με δικαιώματα.

Δε συμβιβαζόμαστε με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες, την προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα.»

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΙΣ 11:30 ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (Μ. ΑΝΤΥΠΑ) ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΣΤΙΣ 12:15 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

https://lsilioupolis.wordpress.com

Προβλήθηκε 434 φορές

Βασίλης Σπανάκης : ''Δεν μπορούμε να μιλάμε για την επένδυση του Ελληνικού χωρίς την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης και την αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης''

Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειου – Πέτρου Σπανάκη, για την επίσπευση του έργου της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚO ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την αίτησή τους καθημερινά, από την Παρασκευή 01/07/202 έως την Παρασκευή 15/07/2022 και ώρες 9:00 π.μ. – 02:00 μ.μ. στο κτίριο που στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης επί της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου 45.

Γ.Σ.Ηλιούπολης: Οι όμιλοι στην Γ. Εθνική και στην Α.2 γυναικών.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28/6) η κλήρωση για την ανακατανομή των ομάδων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στους ομίλους του Νότου της Γ' Εθνικής (1ος, 2ος, 3ος) αλλά και στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών (1ος, 2ος, 3ος, 4ος).