Με ανακοίνωσή της, η ΣΤΑΣΥ, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστός την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, από τις 11 το πρωί, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση. 

Αφορμή για την απόφαση είναι η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που καλείται στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας, με αιτήματα την ασφαλή λειτουργία των πανεπιστημίων, ειδικά κατά την περίοδο της εξεταστικής, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία και το ΕΣΥ, καθώς για να δηλώσουν οι φοιτητές την εναντίωσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση και τη διαχείριση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές αντιτίθεται στην εφαρμογή του μέτρου της ΕΒΕ, της αξιολόγησης, των διαγραφών, των καμερών και των face-control στις σχολές, καθώς και στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια, που έχει εξαγγελθεί για το Μάιο. 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στις σχολές μας την αστυνομία για να συλλαμβάνει και να βαράει φοιτητές και να προχωράει στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες. Εγκληματίες είναι αυτοί που ευθύνονται για τους θανάτους 22.000 ανθρώπων μέσα στην πανδημία. Εγκληματίες είναι αυτοί που συγκαλύπτουν τοκογλύφους καθηγητές και τους διορίζουν σε κρατικές θέσεις. Κεραμέως, Θεοδωρικάκος, Μπουραντώνης συγκαλύπτουν την ανομία στα πανεπιστήμια», αναφέρει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, που καλεί στην αυριανή κινητοποίηση.

www.efsyn.gr

Προβλήθηκε 633 φορές