του Ελευθερίου Ανευλαβή.

«Άπαντες οι πολίτες είναι ίσοι χωρίς να γίνεται κάποια διάκριση. Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να αναστέλλεται η ποινή. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι θα διαπράξουν άλλα εγκλήματα» (Εισαγγελεύς Κυρία Αδαμαντία Οικονόμου)

«Άπαντες οι πολίτες είναι ίσοι» Μα είναι Πολίτες, οι εγκληματίες, της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί, σε ανάλογες των κακουργημάτων τους ποινές, από το δικαστήριο;

Αυτοί, με τα κακουργήματά τους, έχουν, διαρρήξει την σχέση τους με την κοινωνία και την ισοπολιτεία της Δημοκρατίας, και είναι έκβλητοι απόβλητοι.  

Και, λόγω αυτών των κακουργημάτων, οι ποινές τους, δεν επιδέχονται αναστολή, αυτό απαιτεί το κοινόν περί δικαίου αίσθημα. Αναστολή που  προτείνει η Κυρία Εισαγγελεύς, διότι:  «δεν προκύπτει ότι θα διαπράξουν άλλα εγκλήματα».

Μια υπόθεση (υποθετικός λόγος) και νομικίστικη πρόταση, η οποία είναι λογικά έωλη, διότι:

α) «Δεν προκύπτει»:

Το ρήμα είναι σε χρόνο ενεστώτα, τωρινό, τώρα «δεν προκύπτει». Τι;  «ότι θα διαπράξουν άλλα εγκλήματα».

β) «Θα διαπράξουν:

Το ρήμα είναι σε χρόνο μέλλοντα.  Στο μέλλον, λοιπόν, που είναι αόρατο, («κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον» Ισοκράτης), κατά την πρόβλεψη της εισαγγελέως, «δεν θα διαπράξουν άλλα εγκλήματα.»

Μπορεί, άραγε, κανείς να προδικάσει το μέλλον, από το στιγμιαίο παρόν;

Ίσως εάν έχει τις μαντικές ικανότητες του Τειρεσία, ο οποίος, ως γνωστόν, για ένα διάστημα είχε υπάρξει και γυναίκα.

«Τα γεγενημένα ουκ απογίγνονται», ούτε είναι δίκαιο να ανασταλούν οι ποινές, για τα «γεγενημένα» των χρυσαυγιτών, Κυρία Εισαγγελεύ.

Οι άνομοι, δολοφόνοι και τραμπούκοι  χρυσαυγίτες να εκτίσουν τις ποινές τους στη ΦΥΛΑΚΗ.

Εκεί τους στέλνει το περί δικαίου αίσθημα των ΠΟΛΙΤΩΝ και η  δικαιοσύνη.

zougla.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020, 14:43


Προβλήθηκε 94 φορές

Δεν γλυτώνουμε από την κυβερνητική πανδημία! (Γιώργος Τζεδάκις)

Ποιο δώρο Χριστουγέννων; Εδώ, δεν έχουν πληρώσει, ακόμα, το δώρο Πάσχα! Και μην αρχίσει να λέει ο υπουργός Βρούτσης ότι όποιος δεν το δώσει θα έχει ποινικές ευθύνες, γιατί θα γελάσουν μέχρι και οι πολυθρόνες των αφεντικών…

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.  ''ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ'' (του Νίκου Καραβέλου)

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε πως με σχετική απόφαση του επί της Δικαιοσύνης υπουργού και της Συγκλήτου της Νομικής Σχολής Αθηνών, ιδρύεται νέα Έδρα νομικών σπουδών, προς εμπλουτισμό των γνώσεων των φοιτητών της Σχολής.