Ηλιούπολη 19 Γενάρη 2021

Προς, τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

τον κ. Δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Κυρίες και κύριοι,

πιθανά έχετε ενημερωθεί για τις αρνητικές εξελίξεις που έχουμε στην πόλη μας,  όσον αφορά στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας μετά και τον προσδιορισμό του ως Κέντρο Εμβολιασμού για τον covid-19.

Από τις 14 Γενάρη ειδοποιούνται όλοι όσοι είχαν ραντεβού με τα ιατρεία του Κέντρου ότι δεν ισχύουν και αυτό γιατί οι γιατροί καλούνται να συντρέξουν τις διαδικασίες του εμβολιασμού που ξεκινάνε από τις 20 του μήνα.

Η κυβέρνηση δηλαδή και το αρμόδιο υπουργείο αντί να ενισχύει του Κέντρο Υγείας με το αναγκαίο επιπρόσθετο υγειονομικό προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί και στο ζήτημα του Εμβολιασμού επέλεξε να αναστείλει όλα σχεδόν τα ιατρεία που έτσι και αλλιώς ελλιπώς λειτουργούσαν στο Κέντρο Υγείας και αφήνει την πόλη γυμνή από υγειονομικές δομές.

Όπως είναι κατανοητό ο εμβολιασμός, όπως όλα δείχνουν, θα διαρκέσει για μακρύ χρονικό διάστημα και δεν μπορεί οι συνδημότες μας να μένουν, όλο αυτόν τον καιρό, χωρίς την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας στην πόλη μας, να αναζητούν διακαώς ένα ραντεβού, να σπρώχνονται και με αυτή την μεθόδευση στα ιδιωτικά ιατρεία, γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Το γεγονός το καταγγέλλουν ήδη οι υγειονομικοί του Κέντρου και έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες διαμαρτυρίες των φορέων της πόλης, μόλις αποκαλύφτηκε ως γεγονός.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής αυτών των αρνητικών εξελίξεων. Απεναντίας πρέπει να μπει μπροστά, ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει όχι απλά όπως το ξέραμε και που όλοι γνωρίζαμε ότι υπολειπόταν κατά πολύ των αναγκών της πόλης και των κατοίκων της, αλλά  πλήρως στελεχωμένο, με όλα τα ιατρεία, σε 24 βάση, ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά στην πρόληψη και κατ’ επέκταση και στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού σήμερα με βάση την Πανδημία.

Είναι επικίνδυνη πρόκληση σε καιρό Πανδημίας, που η αγωνία όλων μας απογειώνεται, η κυβέρνηση να μετατρέπει όλο το σύστημα υγείας, σε σύστημα μιας νόσου και να αποδεκατίζει ότι έχει μείνει από αυτό που λέγετε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, γιατί αρνείται να το στελεχώσει με το αναγκαίο προσωπικό.

Έως εδώ!!! Η προστασία της υγείας του λαού μας δεν μπορεί να επιτρέψουμε να λογίζεται  ως κόστος.

Με βάση το παραπάνω γεγονός ζητάμε την Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα αυτό.

Αν η Δημοτική Αρχή δεν αποδεχτεί την σημαντικότητα του ζητήματος, η συναίνεση των Δημοτικών Συμβούλων ξεχωριστά, μπορεί να το κάνει πράξη καθώς είναι ζήτημα ευθύνης για τον καθένα μας να προχωρήσουμε τώρα. Κάθε καθυστέρηση παρέμβασης σημαίνει την παγίωση μιας ανεπίτρεπτης εξέλιξης και δεν υπάρχει δικαιολογία από κανέναν μας.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Τσατσούλη Τασία

Κούλια Ζωή

Στυλιάρας Θωμάς

Χιωτέλης Γιάννης

πηγή

Προβλήθηκε 186 φορές

Νέα Σμύρνη: Τρόμος από τα επεισόδια πριν και μετά τον αγώνα Πανιώνιος - Ηλιούπολη

Νέα Σμύρνη: Βίαια επεισόδια μεταξύ ομάδων χούλιγκαν που παρουσιάστηκαν ως συνοδεία των αποστολών του Πανιωνίου και της Ηλιούπολης. Μαχαίρια και όπλα πριν από τον αγώνα, ένταση και κρότου-λάμψης από την αστυνομία μετά το τέλος.