Zougla newsroom

Με ορμητήριο την αχανή Πανεπιστημιούπολη, μια σπείρα «άγουρων» νταήδων λήστεψε έναν διανομέα φαγητού στήνοντάς του «παγίδα». 

Όλα έγιναν όταν γνωστό ψητοπωλείο της περιοχής του Ζωγράφου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από πελάτη που, όπως είπε, «έμενε απέναντι από την είσοδο της  Πανεπιστημιούπολης».

Σε λίγα λεπτά ο διανομέας έφτασε στην πολυκατοικία και έψαχνε το κουδούνι του ανθρώπου που υποτίθεται

ότι έκανε την παραγγελία. Όμως, όπως αποδείχτηκε, ήταν μια ψεύτικη παραγγελία.

Σε δευτερόλεπτα ο 49χρονος βρέθηκε περικυκλωμένος από πέντε άτομα που δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους αλλά είχαν φροντίσει να μην τον αφήσουν να δει τα πρόσωπά τους.

Τον ακινητοποίησαν με ένα μαχαίρι και με γρήγορες κινήσεις τού πήραν τις εισπράξεις απειλώντας τον.

Ο διανομέας «πάγωσε» και χωρίς να αντισταθεί τους έδωσε τα χρήματα και οι δράστες αποχώρησαν.

Μάλιστα, ο ένας από αυτούς επέστρεψε και αποπειράθηκε να πάρει και το τσαντάκι του.

«Έχω τρία παιδιά, σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και θέλω να πάω σπίτι μου. Μέχρι εδώ» φέρεται να τους είπε. Η ψύχραιμη αντίδρασή του φαίνεται ότι ξάφνιασε τον νεαρό, ο οποιος δεν του πήρε τελικά το τσαντάκι του.

Οι πέντε νεαροί εξαφανίστηκαν και βρήκαν καταφύγιο στην Πανεπιστημιούπολη, ενώ άρπαξαν και την παραγγελία με τα σουβλάκια που είχε κάνει ο «υποτιθέμενος» ένοικος της πολυκατοικίας.

Ο 49χρονος διανομέας ειδοποίησε τον υπεύθυνο του καταστήματος, αλλά και το Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους νεαρούς νταήδες είχε κάνει την παραγγελία στο ψητοπωλείο χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό του.

Όταν οι άνθρωποι του καταστήματος τον κάλεσαν και του ζήτησαν απλώς να επιστρέψει τα χρήματα, αφήνοντάς τα σε κάποιο σημείο που ήθελε, εκείνος έκανε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου ξεκίνησαν τις έρευνες, αλλά «η Πανεπιστημιούπολη δεν είναι ένα σημείο που βοηθά στον εντοπισμό των αγνώστων.

Επίσης η περιγραφή που έδωσε ο άτυχος διανομέας ήταν φτωχή, καθώς δεν πρόλαβε καλά καλά να δει τους δράστες ή κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους» λέει στο zougla.gr αστυνομικός που ασχολήθηκε με το περιστατικό.

Τελικά, μετά από έρευνες, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν έναν ανήλικο αλλοδαπό και να τον συλλάβουν στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν από το συγκεκριμένο χτύπημα, υπήρχαν και άλλες επιθέσεις σε βάρος διανομέων στην περιοχή, με τους δράστες να διαφεύγουν προς την Πανεπιστημιούπολη.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 17χρονος και οι συνεργοί του που αναζητούνται να κρύβονται πίσω από τις ληστείες που είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τις «μαϊμού» παραγγελίες… 

 Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021, 08:41

www.zougla.gr 


Προβλήθηκε 200 φορές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ.Ποσειδώνος λόγω εκτέλεσης εργασιών

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, την 17 και 18.05.2021 και κατά τις ώρες 07.00΄ έως 15.00΄, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της Λ. Ποσειδώνος, εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στα τμήματά της...

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης συμμετείχε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο είχα τη τιμή να προσκληθώ και για πρώτη φορά να συμμετάσχει ο Δήμος μας στο κορυφαίο αυτό Φόρουμ.

Συνελήφθη 35χρονος δραπέτης στη Δάφνη - Εξέτιε ισόβια για ανθρωποκτονία και άλλα αδικήματα

Ενας 35χρονος αλλοδαπός δραπέτης φυλακών εντοπίστηκε και συνελήφθη, πρωινές ώρες της 5-5-2021 στη Δάφνη, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών και μετά από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος.