Στο έλεος της πανδημίας και του εργασιακού συστήματος είναι εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ.

Ο πρόεδρος των υπαλλήλων  Γεώργιος Μακράκης, μιλώντας την Δευτέρα του Πάσχα στην πρωινή εκπομπή του OPEN "Ώρα Ελλάδος" τόνισε άλλη μια φορά ότι τριανταέξι  χιλιάδες, άνεργοι που είναι στην κοινωφελή εργασία,  δεν έχουν πρόσβαση στα προγράμματα δωρεάν self test παρόλο που εργάζονται σε  υπηρεσίες δημοσίου τομέα και σε δήμους.

Ενώ ο κύριος Μακράκης επισήμανε ότι:  «αν νοσήσουν ή μπουν σε καραντίνα δεν δικαιούνται να καθίσουν  σπίτι και να αποζημιωθούν αλλά τους δίνουν παράταση στο πρόγραμμα για  να καλύψουν το κενό.

«Δεν έχει προβλεφθεί από το υπουργείο εργασίας  να δοθούν τα ΑΜΚΑ των εργαζομένων αυτών στην σχετική πλατφόρμα  για να μπορούν να παραλαμβάνουν δωρεάν τεστ.

Το πιο σημαντικό για μας είναι ότι δεν πληρώνονται αυτοί οι εργαζόμενοι.

Να τονίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι παρέχουν εργασία όπως οι άλλοι εργαζόμενοι.» είπε

newpost.gr

Προβλήθηκε 147 φορές
Πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Λίγο μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ τόνισε πως θα είναι σε 8 δόσεις με την καταληκτική ημερομηνία τον Αύγουστο, απλώς σε εκείνη την χρονική περίοδο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν δύο δόσεις.

21 υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ θα μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, καθορίζονται ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και διοικητικές διαδικασίες του ΟΑΕΔ που θα μπορούν να διεκπεραιώνονται στο εξής και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

Αλλάζουν όλα τα για τα ΑμεΑ - Προσωπικός βοηθός, κάρτα αναπηρίας και αλλαγές στα ΚΕΠΑ

Προσωπικούς βοηθούς από το κράτος θα έχουν τα άτομα με αναπηρία, έρχεται η κάρτα αναπηρίας για περισσότερους ενώ αλλάζει και η λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα το πρόγραμμα του "προσωπικού βοηθού" θα ξεκινήσει πιλοτικά για 3.000 άτομα με αναπηρία και στην συνέχεια θα επεκταθεί.

ergasia.testing.gov.gr - Σε λειτουργία η πλατφόρμα για δωρεάν τεστ σε εργαζόμενους

Σε λειτουργία τέθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η ειδική πλατφόρμα ergasia.testing.gov.gr για την παροχή δύο δωρεάν τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού σε εργαζομένους επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από 20 άτομα.