του Δημήτρη Καλτσώνη

καθηγητή θεωρίας κράτους και δικαίου

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η αήθης επίθεση στον Νίκο Καραβέλο μέσω συγκεκριμένων δημοσιευμάτων επιχειρεί να κρύψει το προφανές: ότι οι επιλογές κάποιων τοπικών αρχών της περιοχής εξυπηρετούν αντικειμενικά τα σχέδια των μεγαλοεπενδυτών του Ελληνικού.

 Η επίθεση περιλαμβάνει -όχι τυχαία- τον αείμνηστο, αγωνιστή δήμαρχο Ηλιούπολης Δημήτρη Κιντή, Εκεί ακριβώς ξεδιπλώνεται η ουσία της υπόθεσης.

Ο Δημήτρης Κιντής, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά ο Νίκος Καραβέλος, υπήρξε κατά κοινή ομολογία ο πλέον αγαπητός και ο επιτυχημένος δήμαρχος που γνώρισε η πόλη μας, μαχητικός υπερασπιστής των συμφερόντων και της καθημερινότητας των κατοίκων της.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι η επίθεση βασίζεται στη θεωρία της ταύτισης φασισμού και κομμουνισμού δηλαδή της εξίσωσης του θύτη με το θύμα, του δοσίλογου με τον αντιστασιακό.

Όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς ιστορία, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό είναι το όχημα του ξεπλύματος των ναζιστικών εγκλημάτων.

Τέτοιες θεωρίες έστρωσαν το δρόμο τα προηγούμενα χρόνια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

 Όσο για τον Νίκο Καραβέλο, δικηγόρο, ποιητή και υπερασπιστή της δημόσιας περιουσίας δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης από κανένα (ανεξαρτήτως αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί συνολικά ή επιμέρους μαζί του). Το ήθος του, η ζωή του, η συνολική του πορεία αρκούν.

Προβλήθηκε 866 φορές

Προβληματισμοί με αφορμή το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Μαθηματικά του Δημοτικού (Τούλα Πάντου - Γιάννης Σιούλας) (μέρος B)

Η Εκπαίδευση και τα προγράμματα σπουδών, ιδιαίτερα για τις Φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά, πρέπει να είναι ενιαία, από τα 3,5 περίπου χρόνια που ξεκινάει το δίχρονο Νηπιαγωγείο μέχρι και τις Πανεπιστημιακές σπουδές.

Προβληματισμοί με αφορμή το νέο Πρόγραμμα Σπουδών  για τα Μαθηματικά του Δημοτικού (Τούλα Πάντου - Γιάννης Σιούλας) (μέρος Α)

Τα παιδιά αναπτύσσονται και μεγαλώνουν «προικισμένα» εν δυνάμει με τη συσσωρευμένη πείρα εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων. Προσλαμβάνουν τη γνώση κατ’ αναλογία με τα διαχρονικά βήματα του ανθρώπου από την άγνοια στη γνώση.

Ο νόμος που θα ισχύσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές (Χρήστος Ηλ. Τσίχλης)

Γράφει ο Χρήστος Ηλίας Τσίχλης δικηγόρος- συνταγματολόγος - συνήγορος Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα - νομικός συνεργάτης Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα - Δ.Σ. ιδρύματος Μπότσαρη - Δ.Σ. πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Αθηναίων - νομικός σύμβουλος Βορειοηπειρωτών Ελλάδος.

Η νέα απάτη του ''Προσωπικού Γιατρού'' - (Θεοπίστη Πάντου Μαθηματικός Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός)

Πολλοί ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ λάβαμε εχθές τυποποιημένες, όπως η παρακάτω ηλεκτρονικές επιστολές[1]. Αναφέρονται σε γιατρούς που συμπεριλήφθηκαν, στις αρχές Σεπτέμβρη, στις λίστες και εμφανίζονταν διαθέσιμοι. Εγγραφήκαμε και ιδού το αποτέλεσμα.

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) : Αντισυνταγματική η Απαλλαγή από τα Θρησκευτικά των ορθοδόξων μαθητών που προτείνει η ΑΠΔΠΧ!

Τον Ιούλιο του 2022, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 1478/2022 απόφασή της, ακύρωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ) του 2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς δεν προηγήθηκε της έκδοσης της ΚΥΑ η γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα(ΑΠΔΠΧ) για αυτό το θέμα.

Προσβάσιμες και βιώσιμες πόλεις, ένα δύσκολο στοίχημα (Μαρία Ανδρούτσου - Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου)

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό που ονομάζουμε προσβάσιμη και συμπεριληπτική πόλη, βασισμένη στις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.