Μία νέα σημαντική διάκριση απέσπασε ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation.

H διάκριση του ΣΠΑΥ αφορά τον Πυλώνα Περιβάλλον, για το μεγάλο εγχείρημα που έχουμε θέσει με στόχο να κάνουμε τον Υμηττό το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της χώρας.


Πρόκειται για μια «Πράσινη Συμμαχία» μεταξύ του ΣΠΑΥ, των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Υμηττό που έχει ως κύριο σκοπό να ενεργοποιήσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τον σεβασμό και τη διατήρηση του καθαρού φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και τη μειωμένη χρήση των πλαστικών μιας χρήσης στην καθημερινότητά μας.

Έχουμε ήδη απελευθερώσει από πλαστικά και κάθε λογής απορριμμάτων τα πρώτα 100 σημεία στον Υμηττό σε 74 διαδρομές συνολικού μήκους 95 χιλιομέτρων και έχουμε ήδη απομακρύνει 160.600 λίτρα πλαστικού που αντιστοιχεί στο 44% του αρχικού στόχου που θέσαμε.


Φέτος μάλιστα διπλασιάζουμε τον στόχο με 100 επιπλέον σημεία στα οποία θα επέμβουμε το προσεχές διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί μία ακόμα καινοτομία που εφαρμόζουμε μέσω ανάλυσης δεδομένων και παρακολούθησης της εξέλιξης των επιλεγμένων σημείων με σκοπό τη συνεχή βελτίωσή τους.Το βραβείο παρέλαβαν από τον Γενικό Γραμματέα Δασών κ. Κωνσταντίνο Αραβώση εκ μέρους του ΣΠΑΥ, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ Βασίλης Κρητικός, ο Ειδικός Συνεργάτης του Προέδρου Νίκος Κιούσης, η Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Βίκυ Δημητρίου και ο Τεχνολόγος Δασοπόνος Δημήτρης Κυργιόπουλος οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις προκλήσεις και τους επόμενους στόχους του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας.

Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται έγινε μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

#ZeroPlasticΥμηττός #Υμηττός365 #ΣΠΑΥ #BravoSustainabilityAwards2022 #QualityNetFoundation

https://spay.gr

Προβλήθηκε 342 φορές