Μίνα Γκάγκα (καθηγήτρια πνευμονολογίας): ''Διασωληνώνουμε 20χρονους''

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 06 Μαρτίου 2021

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Σύστημα Υγείας περιέγραψε η καθηγήτρια πνευμονολογίας, Μίνα Γκάγκα, η οποία ανέφερε ότι εξαιτίας της διασποράς τα πράγματα είναι δύσκολα, ενώ πλέον οι γιατροί διασωληνώνουν όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους.

«Δεν είμαι υπέρ των στρατιωτικών μέτρων, καθώς ο καθένας πρέπει να προσέχει μόνος του», είπε η ίδια στο OPEN και ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να μπει ο ιδιωτικός τομέας στη «μάχη» της πανδημίας.

Η γιατρός μίλησε για την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα και κυρίως στο Σωτηρία. «Είναι δύσκολο, δεν σταματάει, δεν τελειώνει, μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το πράγμα και μας προβληματίζει πάρα πολύ. Γενικά, προσπαθούμε να κάνουμε μετατροπές σε ΜΕΘ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να το προλάβουμε. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούμε», είπε η ίδια.

Η κυρία Γκάγκα, είπε χαρακτηριστικά ότι «χθες είχαμε έναν 20χρονο που διασωληνώθηκε κι ακόμη ένας 38χρονος. Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας...», είπε μεταξύ άλλων και ξεκαθάρισε ότι όλα ξεκινούν από την ατομική ευθύνη: «Δεν είμαι υπέρ των στρατιωτικών μέτρων».

Σχετικά με τις ιδιωτικές κλινικές, η κυρία Γκάγκα είπε ότι «γίνεται προσπάθεια να μπει κι ο ιδιωτικός τομέας. Στέλνουμε κόσμο που δεν χρήζει αυξημένης φροντίδας. Θέλουμε να κρατήσουμε τα περιστατικά που χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα».

www.zougla.gr

Προβλήθηκε 1118 φορές
Ο καιρός την Παρασκευή 02.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ γενικά αίθριος.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 27 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.