Να ταυτίζονται οι Τομείς των Εθνικών Εκλογών με τους Τομείς της Περιφέρειας Αττικής, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Στα πέριξ 09 Φεβρουαρίου 2021

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να ταυτίζονται οι Τομείς της με αυτούς των Εθνικών Εκλογών, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης. 

Σήμερα, οι Δήμοι Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης ανήκουν στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τον Δήμο Αθηναίων και Δήμους του Βόρειου Τομέα (Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας). 

Όσον αφορά στις Εθνικές Εκλογές, οι 5 Δήμοι (Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης) ανήκουν στην Β3' Εκλογική Περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών. 

Επειδή ο διαχωρισμός αυτός των Τομέων των Εθνικών Εκλογών και των Τομέων της Αυτοδιοίκησης δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες και οι κάτοικοι των Δήμων αυτών ταλαιπωρούνται σημαντικά στην καθημερινότητα τους, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να εξετάσει τη διεύρυνση του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής για τους Δήμους Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης καθώς και άλλους τρόπους προκειμένου οι κάτοικοι των Δήμων αυτών να μην ταλαιπωρούνται. 

Προβλήθηκε 957 φορές

Κατεδάφιση 21 αυθαιρέτων εντός του ρέματος Πικροδάφνης μετά από 50 χρόνια

Στην κατεδάφιση 21 αυθαίρετων κτισμάτων εντός του ρέματος Πικροδάφνης προχώρησε την Τρίτη 21 Απριλίου η Πολεοδομία (Υπηρεσία Δόμησης) του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.