Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να ταυτίζονται οι Τομείς της με αυτούς των Εθνικών Εκλογών, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης. 

Σήμερα, οι Δήμοι Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης ανήκουν στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τον Δήμο Αθηναίων και Δήμους του Βόρειου Τομέα (Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας). 

Όσον αφορά στις Εθνικές Εκλογές, οι 5 Δήμοι (Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης) ανήκουν στην Β3' Εκλογική Περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών. 

Επειδή ο διαχωρισμός αυτός των Τομέων των Εθνικών Εκλογών και των Τομέων της Αυτοδιοίκησης δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες και οι κάτοικοι των Δήμων αυτών ταλαιπωρούνται σημαντικά στην καθημερινότητα τους, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να εξετάσει τη διεύρυνση του Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής για τους Δήμους Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ηλιούπολης καθώς και άλλους τρόπους προκειμένου οι κάτοικοι των Δήμων αυτών να μην ταλαιπωρούνται. 

Προβλήθηκε 141 φορές

Παρίσταναν τους συλλέκτες μετάλλων και ξάφριζαν καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα στα νότια προάστια

Η δράση της συμμορίας ξεκίνησε τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο και αφαιρούσε τους καταλύτες από πολυτελή αυτοκίνητα στις περιοχές Ηλιούπολης, Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης.