Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο Δευτέρα, ένα νέο μέτρο λόγω κορωνοϊού, καθώς η εστίαση θα λειτουργεί στο 50% της πληρότητας, στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, ο οποίος είναι πλέον διαθέσιμος στην κυβερνητική ιστοσελίδα covid19.gov.gr, προκειμένου να γνωρίζουν την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί σε κάθε περιοχή.

Ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

Πρώτο επίπεδο: ετοιμότητα

Δεύτερο επίπεδο: επιτήρηση

Τρίτο επίπεδο: αυξημένη επιτήρηση

Τέταρτο επίπεδο: αυξημένου κινδύνου

Τα μέτρα θα είναι οριζόντια για τις Περιφερειακές Ενότητες και θα αξιολογείται η κατάσταση εάν ένας δήμος παρουσιάζει διαφορετικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο επίπεδο υψηλού κινδύνου βρίσκονται σύμφωνα με τον χάρτη του ΕΟΔΥ οι εξής περιοχές: Αττική, Αχαϊα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μύκονος, Σάμος, Κέα – Κύθνος, Λέσβος, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη και Πέλλα.

Η Αττική ανήκει στην κατηγορία 3, δηλαδή της αυξημένης επιτήρησης. Οι δήμοι της Αττικής που μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα είναι του Πειραιά και άλλων τριών που ανήκουν στην Δυτική Αττική: Πρόκειται για το Δήμο Ιλίου, των Αχαρνών και του Περιστερίου.

Έτσι λοιπόν, απο αύριο 12 Οκτωβρίου, η εστίαση θα λειτουργεί στο 50% της πληρότητάς της, σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ακόμη, οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Επίσης, προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνει: «Από αύριο στις περιοχές υψηλού κινδύνου εφαρμόζονται ενδεικτικά: 1) στην εστίαση 50% πληρότητα, 4 καθήμενοι, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα,‬ 00:00 -05:00 κλειστά μαγαζιά 2) αναλογία τμ/άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων κλπ.


www.zougla.gr

Προβλήθηκε 731 φορές
Συμβόλαιο θανάτου στη Νέα Ιωνία: Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr πρόκειται για ένα 58χρονο άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε καντίνα, στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Τατοΐου, στη Νέα Ιωνία και έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς το βράδυ του Σαββάτου.