Νέο εργατικό ατύχημα στο Δ. Βύρωνα. Βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από κολώνα φωτισμού

Στα πέριξ 01 Δεκεμβρίου 2022

Μάρκος Λεονταρίδης

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Δήμο Βύρωνα το πρωί της 29ης Νοεμβρίου.

Ειδικότερα,  ώρα που οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού τοποθετούσαν χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό φωτιστικό στην οδό Κύπρου, υποχώρησε η κολόνα δημοτικού φωτισμού από τη βάση της. Η κολόνα ήταν σάπια και η σκάλα με τον εργαζόμενο βρέθηκαν στο κενό. Ευτυχώς, το παρκαρισμένο αυτοκίνητο ανέκοψε την πτώση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Για το θέμα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: 

Το πρωί της 29ης Νοεμβρίου την ώρα που συνάδελφοι της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βύρωνα,  τοποθετούσαν χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό φωτιστικό στην οδό Κύπρου, υποχώρησε η κολόνα δημοτικού φωτισμού από τη βάση της. Η κολόνα ήταν σάπια και η σκάλα με τον εργαζόμενο βρέθηκαν στο κενό.

Η κολόνα ακούμπησε πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο  προκαλώντας του μικρή φθορά. Το παρκαρισμένο αυτοκίνητο ανέκοψε την πτώση έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά

Πρώτα από όλα ευχόμαστε στο συνάδελφο μας καλή ανάρρωση και καλή δύναμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα είναι θύματα εργατικών ατυχημάτων.

Τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν όλο και πιο συχνά. Δεν φταίει ούτε η κακιά ώρα, ούτε η κακιά στιγμή, ούτε η απροσεξία των εργαζομένων που κυβερνήσεις και δήμαρχοι επικαλούνται για να καλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Είναι αποτέλεσμα της έλλειψης όλων των απαραιτήτων μέτρων από τις Δημοτικές Αρχές για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων κατά την διάρκεια της εργασίας.

Είναι αποτέλεσμα των πολύ δύσκολων συνθηκών εργασίας ,της εντατικοποίησης της εργασίας. Είναι αποτέλεσμα της μεγάλης έλλειψης μόνιμου και επαρκούς  προσωπικού, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των Κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών, για την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 575 φορές

Άγιος Δημήτριος: Οι ανατριχιαστικές μαρτυρίες των γυναικών που εξέδιδε ο 42χρονος-  Η ανήλικη με τα 10 ραντεβού και οι βασανισμοί της εγκύου

Ο 42χρονος μαστροπός απειλούσε νεαρή κοπέλα ότι θα βλάψει τις γάτες της, εκμεταλλευόταν την ευαλωτότητα των θυμάτων του και τα εξανάγκαζε να πρωταγωνιστήσουν σε ταινίες πορνό και να συνευρεθούν με τον ίδιο αλλά και με πελάτες

Θρίλερ στον Νέο Κόσμο: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σε διαμέρισμα και διπλά τους μια καραμπίνα - Η γυναίκα έχει πυροβοληθεί στον θώρακα

Νεκροί βρέθηκαν ένας άνδρας και μια γυναίκα σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο το βράδυ της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου με την γυναίκα να βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση.