Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων και έχοντας ως στόχο να αναπτύξουν τα παιδιά οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση, έχει ξεκινήσει καμπάνιες ενημέρωσης στα σχολεία.

Εκτός του ότι φέτος τοποθετήθηκαν μικρή κάδοι ανακύκλωσης στις σχολικές αίθουσες, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς οι μικροί μας φίλοι ενημερώνονται για την κυκλική οικονομία.

Επίσης, πριν λίγες ημέρες, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Αντωνάκης, είχε μιλήσει στους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Κονδύλη:

Ο Δήμος Αλίμου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (20–28 Νοεμβρίου 2021) με εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία της πόλης και στόχο την ευαισθητοποίηση και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών.

Στόχος μας, να αποκτήσουν τα παιδιά περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση, ώστε να τους γίνει φυσική συνήθεια η υπεύθυνη διαχείριση των απορριμμάτων και εν γένει του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ο Δήμος φροντίζει για την εξοικείωση των μαθητών με τη διαδικασία της Ανακύκλωσης:

- Πέρυσι τοποθετήθηκαν μικροί κάδοι/ συλλέκτες χαρτιού σε όλες τις σχολικές αίθουσες με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

- Εφέτος άρχισε η τοποθέτηση στις αίθουσες μπλε κάδων για την ξεχωριστή συλλογή των συσκευασιών (πλαστικό-μέταλλο), ενώ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το πρόγραμμα συλλογής χαρτιού.

- Παράλληλα, και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, διοργανώνονται όλη τη χρονιά μέσα στις σχολικές μονάδες εκδηλώσεις με θέμα «Κυκλική οικονομία και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών. Ο δρόμος για το μέλλον».

Η κεντρική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων θα γίνει την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αλίμου.

www.alimosonline.gr

Προβλήθηκε 129 φορές

Δήμος Αλίμου: ''Διευθυντής σχολικής μονάδας δεν άναβε τη θέρμανση γιατί το θεωρούσε υποτιμητικό''

Σε καταγγελία εναντίον διευθυντή σχολικής μονάδας στο Άλιμο, προέβη ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ότι «κρατούσε κλειστή τη θέρμανση στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται».

Δήμος  Ελληνικού Αργυρούπολης: ''Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης  της Βίας κατά των Γυναικών''

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και των αιρετών εκλεγμένων γυναικών του Δήμου, δημιουργήθηκε ένα βίντεο ευαισθητοποίησης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Αυτά είναι τα μέλη συμμορίας διαρρηκτών που συνελήφθησαν στο Παγκράτι

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, φωτογραφίες κατασχεθέντων αντικειμένων καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών αλλοδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες