του Νίκου Καραβέλου
του Νίκου Καραβέλου
Οι «θρονιασμένοι» ανέκαθεν ήταν γυμνοί, σήμερα φαντάζουν ασυνείδητοι, ανάλγητοι, ψεύτες και ξετσίπωτοι.
Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την απρόκλητη γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας. Στην διάρκεια του πολέμου από την πρώτη μέρα, 28 Οκτωβρίου 1940, κλήθηκαν υπό τα όπλα πολλές ηλικίες στρατεύσιμων ανδρών
Πάει, έχουμε παραφρονήσει! Με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα και το πρόβλημα είναι αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό;
Το ξαναγράφουμε επειδή αποτελεί και μείζον ηθικό θέμα. Ο υπουργός Χατζηδάκης που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του κανονίζει πώς θα δουλεύουμε εμείς!
Κι ενώ μας είχαν κλεισμένους σπίτια μας, βρήκαν ευκαιρία να παραμορφώσουν τη χώρα. Τελευταίο κυβερνητικό επίτευγμα το λουκέτο στο ΚΕΘΕΑ. Και στα ιδιωτικά κέντρα απεξάρτησης, ήδη, άνοιξαν σαμπάνιες.
Αξιότιμε κ. Διευθυντά. Αξιότιμοι κ.κ Διδάσκοντες. Με ενόχληση, ως επιστήμων και άνθρωπος ανέγνωσα το κείμενο διάταξης που προσβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας. Πρόκειται για το άρθρο 96 του ν. 4790/2021, που εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να ορίσουν τις διαδικασίες ελέγχων ή "αυτοελέγχων" των μαθητών για covid-19.
Χρη λέγειν τα καίρια. «Τη σκάφη σκάφη και το σπουδαρχίδιον* εξουσίας, Σπουδαρχίδιον»,
Ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση για την πανδημία θυμήθηκα μια ιστορία από τη μεσαιωνική καζουιστική.
Copyrights © 2021 - IlioupoliGiaOlous.gr