του Νίκου Καραβέλου

Λαγός (αρχ. λαγωός) = ζώον θηλαστικό ονομαστό, ίσως αδίκως, για την δειλία του, ως περιζήτητο θήραμα, και κατ' επέκταση ως εκλεκτός μεζές! Ο λαός θέλοντας να τιμήσει την φήμη του λέει: "έγινε λαγός",  με άλλα λόγια έγινε καπνός, κοινώς την κοπάνησε.


Μεγάλη επίσης η φήμη του λαγού (λαγωού) στα σχετικά με τα ζώα ανέκδοτα, όπου παρουσιάζεται ως τάχα ευφυέστερος των της αγρίας πανίδος συναδέλφων του, ενώ η φερομένη ως ευφυία του, δεν είναι παρά το βολικό μασκάρεμα της ατολμίας, αν όχι της λιγοψυχίας του.


Ο λαγός (λαγωός), δεινός στο φεύγειν (κοινώς στην κοπάνα), είναι ζώον που μοιάζει με πολιτικό, ιδίως όταν αυτός αυτοαναγορεύεται "εθνάρχης" ή τον χρίζουν έτσι γλείφοντας οι κολλητοί του, προερχόμενοι συνήθως από τον λεγόμενο πνευματικό κόσμο!


Το ότι αμφότερα τα ανωτέρω είδη είναι ζώα, τούτο δεν μειώνει διόλου τον λαγό, ο οποίος σε τελευταία ανάλυση, ουδέποτε ζήτησε την ψήφο μας!


Άλλο κοινό ανάμεσα στο συμπαθές τετράποδο και το πολιτικό δίποδο, είναι ότι αμφότερα κινούνται, λόγω δειλίας, και αναζητούν την επιβίωσή τους στο σκοτάδι. "Λαγωοί νύκτωρ νέμονται". Εκεί και την πατάνε!


Τέλος (συμπαθάτε αν ξεχάσαμε κάτι), λαγός, κατά το κοινώς λεγόμενο, είναι και πρόσωπο ανυπόληπτο από άποψη αθλητική, πολιτική, εμπορική ή και ερωτική, το οποίο χρησιμοποιείται ως "μπροστινός" ή "αβαβάς" ή "αλαλάς" ή "αχυρένιος", προκειμένου ο πραγματικός δρων να κερδίσει αγώνα πολιτικό, αθλητικό, εμπορικό ή ερωτικό. Ιδίως στον τελευταίο τομέα, ο λαγός, ως "ιππότης συνοδείας" ή ''βαστάζος" ή "κρατών το φανάρι", είναι η επιτομή του φαιδρού.


Τώρα, γιατί γράψαμε αυτές τις γραμμές;

Ίσως τυχαία εξ αιτίας κάποιου αναπάντεχου συνειρμού. Ίσως πάλι, διαβάζοντας τις δηλώσεις σημαίνοντος πολιτικού,που ζήτησε, ως λαγός, να θεσπιστεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Ε.Ε, το συντομότερο, παρακαλώ! Γράφοντας στα υψηλά ...παπούτσια του τις διεθνείς συμβάσεις που απαγορεύουν το (άμεσο ή έμμεσο) "υποχρεωτικόν του εμβολιασμού". Και τέτοιο πιστοποιητικό συνιστά τουλάχιστον έμμεση πίεση, γιατί άλλο η θεμιτή απόδειξη εμβολιασμού και άλλο το αθέμιτο "πιστοποιητικό.


Και ο μέγας αυτός...λαγίδης, ως ιατρός, (του αυτού βεληνεκούς των "Τσιόδρα και σία"), είπε μεταξύ των άλλων: "Τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα, πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων"!


Αυτόν τον γίγαντα, λοιπόν, της τρωκτικής αγρίας φύσης, οι Έλληνες, ως είχαν βεβαίως το δικαίωμα, έχρισαν πρωθυπουργό της χώρας τους αυτή τη δύσκολη εποχή, για να χειριστεί τις τύχες τους, (καλύτερα, λέει, από το άλλον). Ενώ ήξεραν ή όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν ήταν και αυτός παρά ένας κοινός.... λαγωός!

Προβλήθηκε 195 φορές

Γράμμα από το μέτωπο. Ένα πολύτιμο τεκμήριο του πολέμου 1940-1941, ''γέφυρα μνήμης'' με μια άλλη εποχή. (Περικλής Καπετανόπουλος)

Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την απρόκλητη γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας. Στην διάρκεια του πολέμου από την πρώτη μέρα, 28 Οκτωβρίου 1940, κλήθηκαν υπό τα όπλα πολλές ηλικίες στρατεύσιμων ανδρών

Δήλωση - Πρόσκληση προς τον Διευθυντή... Λυκείου Ηλιούπολης (του Νίκου Καραβέλου)

Αξιότιμε κ. Διευθυντά. Αξιότιμοι κ.κ Διδάσκοντες. Με ενόχληση, ως επιστήμων και άνθρωπος ανέγνωσα το κείμενο διάταξης που προσβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας. Πρόκειται για το άρθρο 96 του ν. 4790/2021, που εξουσιοδοτεί τους αρμόδιους υπουργούς να ορίσουν τις διαδικασίες ελέγχων ή "αυτοελέγχων" των μαθητών για covid-19.