του Νίκου Καραβέλου

Ο καλοκάγαθος Πρωθυπουργός, μας απείλησε με αύξηση του προστίμου για μη τήρηση των μέτρων "λόγω κορωνοϊού", από 300 σε 500 ευρώ, αλλά μας έδωσε (τι άνθρωπος!) λίγες ημέρες παράταση για να δει αν θα συμμορφωθούμε, αν θα πάψουμε να είμαστε "ανέμελοι", αν θα γίνουμε στο εξής επιμελείς.

Διότι εν μέσω Πανδημίας, όταν :

α) στην Αθήνα πεθαίνουν χιλιάδες συμπολίτες μας,

β) όταν στις ΜΕΘ σπρώχνονται σαν επιβάτες σε κατοχικά τραμ,

γ) όταν τα "κρούσματα" (νεολογισμός, βλέπε "Νεώτερον Λεξικόν της Ελληνικής Ιατρικής" εκδόσεις "Άχρονον") κοντεύουν τον αριθμό των νεκρών της μάχης των Γαυγαμήλων, των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, της Κορέας , Βιρμανίας, Καφιριστάν και Βιετνάμ,

δ) όταν η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον σαν χιονόμπαλα στην κατηφόρα, όπως βεβαιώνουν όσοι έχουν δικαίωμα να εκφράζονται σήμερα, δηλαδή οι εντεταλμένοι γιατροί,

δεν επιτρέπεται ο κάθε ανεύθυνος να βουτάει τη γυναίκα του, την μηχανή, την παρέα του και να πηγαίνει στα βάθη της Πάρνηθας να παραστήσει τον μεσόκοπο καλογυμνασμένο (μότο-κρος) μηχάν αγά!


Πήγες κύριε;
Πήρες την κυρά σου;
Πήρες την παρέα σου;
Πήρες τη μηχανούλα σου;
Δεν πήρες, επιπλέον, και τη μάσκα σου;
Πάρε και τα πρόστιμα!


Είδες εσύ φτωχέ θνητέ (που θα σκάσεις 500), τον πρωθυπουργό σου να χαλαρώνει, να είναι ανέμελος, να γυρνάει στις Πάρνηθες, να "αθλείται" με μηχανές, να χαχανίζει με παρέες;
Ποτέ!

Όλο σε συσκέψεις τρέχει να μας σώσει, (ο Σώσος και η Σωσώ), σώνει και καλά, από τους θανατηφόρους ιούς!

Μάλιστα, όπως βεβαιώνουν ο ίδιος και Ιατρικοί Κύκλοι (τι γελάς ρε!), τα μέτρα που μας επέβαλαν οι σεβαστοί ειδικοί λοιμωξιολόγοι ομού με το ωμό πολιτικό προσωπικό, θα αφανίσουν κάθε είδους κορωνοϊό που σουλατσάρει στον πλανήτη τα τελευταία περίπου πεντακόσια εκατομμύρια χρόνια!


Πιάστηκε ποτέ "ανέμελος", ο πρωθυπουργός μας; Αν είχε πιαστεί, δεν θα του επέβαλλε τα αναλογούντα πρόστιμα ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, όπου ανήκει η περιοχή Πάρνηθας;


Για να μην του επιβληθούν πρόστιμα, πρέπει να συνέβησαν τρία τινά;

ή ο πρωθυπουργός ουδέποτε πήγε στην Πάρνηθα, κι ότι ειπώθηκε σκιάγματα ήταν και φαντάσματα,

ή πήγε, κι ο ανωτέρω διοικητής διέπραξε σκαστή παράβαση καθήκοντος, αφού για να ωφελήσει τον πρωθυπουργό "έθαψε" τα πρόστιμα,

ή ο πρωθυπουργός και η παρέα του "την κοπάνησαν" τρέχοντας σαν τρελοί στις κατηφόρες και κουτρουβαλώντας γλίτωσαν !


Υ.Γ: Ο κύριος Μητσοτάκης θα αυξήσει, λέει, τα πρόστιμα για εμάς τους "ανέμελους", από 300 σε 500 ευρώ!
Υ.Γ2: Αν, λέμε, του επιβληθεί τώρα το πρόστιμο για εκείνη την ανεμελιά του στην Πάρνηθα, θα καταβάλει μόνο 300 ευρώ, καθώς την εποχή εκείνη ίσχυε ο ευμενέστερος νόμος!


Προβλήθηκε 186 φορές

Να, γιατί δεν μιλούσαν τα θύματα βιασμού... (Γιώργος Τζεδάκις)

Αυτοί που κατήγγειλαν ότι τους βίασε ο Λιγνάδης όταν ήταν παιδιά είναι για το δικηγόρο του «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι που έχουν ως επάγγελμα την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με άλλους ομοφυλόφιλους»

Τα χαμένα παιδιά που δεν ψάχνουμε... (Γιώργος Τζεδάκις)

Ας δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Το τράφικινγκ παιδιών παγκοσμίως αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στους διακινητές και εκμεταλλευτές τους.

Συνωμοσία της σιωπής... (Γιώργος Τζεδάκις)

Οι καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας. Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνει ανοιχτό ή θα ξανακλείσει για να μην φανερωθεί όλη η σαπίλα του συστήματος και της κοινωνίας.

Μικροί Τυφλοί και Ανίκανοι και Κυβερνήτες. (Ελευθέριος Ανευλαβής)

«Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν εστ' επίφθονον αλλά τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται. - Να ξεφτιλίζεις του κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο, αλλά τιμάς τους χρηστούς, έτσι λένε οι μυαλωμένοι» (Αριστοφάνους «Ίππης»)

Σχολικά Κυλικεία και Πανδημία (Μυρτώ Δεμίρη)

Διαχειρίζομαι την σελίδα "Σχολικά Κυλικεία Ελλάδας" (πάνω από 1500 μέλη συναδέλφων) στο Facebook και είμαι Ιδρυτικό Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων, που και οι δύο συλλογικότητες, δημιουργήθηκαν, λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε ως επαγγελματίες, μέσα από τις πρόσφατες συνθήκες.

Στο πλευρό του Θανάση Κουρέτση  και ο Παύλος Λαμπρόπουλος

Μια ομάδα ανθρώπων της Ηλιούπολης από όλους τους πολιτικούς χώρους, με πολλά χιλιόμετρα στο στίβο της εργασίας, ενωμένη σαν μια γροθιά, προβληματίστηκε, οραματίστηκε, σχεδίασε και είναι πλέον έτοιμη να βγει μπροστά με έναν ειλικρινή, έντιμο και ακέραιο άνθρωπο, τον κ. Θανάση Κουρέτση