του Γιώργου Ιωσηφέλη


Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες και λόγω του παρατεταμένου καύσωνα έχουν χτυπήσει κόκκινο και ο απερχόμενος Δήμαρχος, κύριος Χατζηδάκης είτε ζει σε ένα όνειρο θερινής νυκτός, είτε απλώς επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τη θερινή ραστώνη και τα «μπάνια του λαού».

Ο νυν Δήμαρχος Ηλιούπολης και οι υποστηρικτές του έχουν φροντίσει για να δώσουν ένα άλλο νόημα στο φετινό μας καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας να μας παρουσιάσουν την Ηλιούπολη της… εικονικής πραγματικότητας. Με επικοινωνιακές φιέστες και show, τηλεοπτικές εμφανίσεις σε σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, parties για τη νεολαία (στα οποία συμμετέχουν δύο - τρεις… boomers) διθυραμβικά ποσταρίσματα στα social media, κόψιμο κορδελών σε πλατείες και σε παιδικές χαρές και ατελείωτη κομπορρημοσύνη, μεγαλομανία και μεγάλα λόγια σε συνδυασμό με «κούφιες» υποσχέσεις, ο νυν Δήμαρχος και το επιτελείο του, διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και επιχειρούν να παρουσιάσουν μια εικόνα για την Ηλιούπολη ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το πλάνο (μέχρι και βεντάλιες για τον καύσωνα μοίρασε για να μας «πείσει» ότι νοιάζεται για το καλό και την υγεία των κατοίκων της πόλης).


Ωστόσο, όσο κι εάν επιχειρεί ο κ. Χατζηδάκης να παρουσιάσει την Ηλιούπολη ως έναν υπερσύγχρονο δήμο όπου όλα πηγαίνουν «ρολόι» και οι κάτοικοι του είναι διαρκώς με ένα χαμόγελο στα χείλη, έρχεται η θλιβερή πραγματικότητα και η προβληματική καθημερινότητα για να τον διαψεύσουν και να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Δυστυχώς για όλους εμάς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε στην Ηλιούπολη, είμαστε μάρτυρες της πιο αδιάφορης και καταστροφικής Δημοτικής Αρχής που πέρασε ποτέ από την πόλη.

Με μια πάγια τακτική, βάσει της οποίας ο απερχόμενος Δήμαρχος «μακιγιάρει» τα αληθινά προβλήματα, η πόλη εξακολουθεί να ρημάζει και να εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής. Πρόσφατα μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε το σχέδιο για την «Αναζωογόνηση και Αναβάθμιση του Αστικού Περιβάλλοντος».

Με έναν προϋπολογισμό που αγγίζει συνολικά τα 8 με 10 εκατομμύρια ευρώ για όλες τις παρεμβάσεις που υπόσχεται ο Δήμαρχος, «βαυκαλίζεται» ότι θα εκσυγχρονίσει την φυσιογνωμία της πόλης και ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.


Παρόλα αυτά, όσα «virtual σχέδια» κι εάν παρουσιάσει, όσες κορδέλες και εάν κόψει σε παιδικές χαρές, η κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο είναι αποκαρδιωτική, καθώς τα πάντα έχουν αφεθεί στο έλεος του θεού. Κάνοντας μια σύντομη αυτοψία στην Πλατεία Αναγνωσταρά το μόνο που διαπίστωσα ήταν ξεραμένη βλάστηση και πλήρης εγκατάλειψη, σε έναν χώρο μάλιστα που παίζουν παιδιά.

Παράλληλα, σε πολλούς κατηφορικούς δρόμους της πόλης οι αντιολισθητικές πλάκες είναι διαλυμένες, με αποτέλεσμα οι λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί από το πέρασμα του χρόνου και από τις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων.Ο ίδιος ο κύριος Χατζηδάκης το 2019 που εκλέχθηκε είχε δεσμευτεί στο προεκλογικό του πρόγραμμα για την αλλαγή όλων των αντιολισθητικών πλακών στους ανηφορικούς δρόμους της πόλης… όμως κατά την προσφιλή του συνήθεια μάλλον είχε γεμάτο πρόγραμμα λόγω πολλών εγκαινίων και τηλεοπτικών εμφανίσεων. Για το δε φιάσκο με τον οδοφωτισμό LED και την προσπάθεια του να περάσει το έργο από το παράθυρο… ούτε λόγος, ενώ στη δε πρόσφατη λιτανεία της εικόνας της Αγίας Μαρίνας, ο Δήμος απέτυχε παταγωδώς να αποτρέψει το κυκλοφοριακό κομφούζιο, αναγκάζοντας τους ιερείς και τους ανθρώπους της εκκλησίας, να κάνουν τους… τροχονόμους.


Τα παραπάνω βέβαια αν και είναι εξαιρετικά σημαντικά μοιάζουν με… «πταίσματα» μπροστά στην εγκληματική αμέλεια που επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή στο θέμα του καθαρισμού του βουνού στον Υμηττό. Με αρκετά σημεία της χώρας να πλήττονται από καταστροφικές πυρκαγιές (Λουτράκι, Δερβενοχώρια, Μάντρα, Σαρωνίδα και Ρόδος) και τις θερμοκρασίες να φλερτάρουν με τους… 44 βαθμούς, o κύριος Χατζηδάκης και το επιτελείο του έχουν καταστήσει το βουνό μια απέραντη χωματερή!Πλαστικά, σκουπίδια, παρατημένοι καναπέδες και έπιπλα, γυαλιά, σίδερα, ξύλα και δεκάδες εύφλεκτα αντικείμενα κείτονται σε αποκλειστική περιοχή ευθύνης του Δήμου και με την υπερβολική ζέστη και τους ανέμους μια σπίθα ή μία αυτανάφλεξη, μπορεί να είναι αρκετή για να γίνει το κακό.

Ο Υμηττός εκπέμπει SOS αυτή τη στιγμή και η Δημοτική Αρχή αντί να εκτελέσει το συμβατικό της καθήκον, το οποίο δεν άλλο από τον καθαρισμό του βουνού και την απομάκρυνση των επικίνδυνων σκουπιδιών προτιμάει να τρέχει από εγκαίνια σε εγκαίνια και από φιέστα σε φιέστα.


Η κατάσταση είναι ομολογουμένως πολύ σοβαρή και δεν επιδέχεται ανεύθυνων και αδέξιων χειρισμών, καθώς δεν τίθεται σε κίνδυνο μόνο η Ηλιούπολη, αλλά και ολόκληρη η Αττική, όπου το ήδη επιβαρυμένο οικοσύστημα της δεν μπορεί να αντέξει την απώλεια ενός ακόμη πνεύμονα πρασίνου (από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει). Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το θέμα προβλήθηκε και από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και έτσι πόλη μας εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά στις ειδήσεις για… όλους τους λάθους λόγους.

Ενδεικτικό είναι ότι τον Ιούνιο του 2019, ο απερχόμενος Δήμαρχος στο πλαίσιο της μετεκλογικής του εκστρατείας (αφού μάλιστα είχε εκλεγεί), είχε ανέβει με κάμερες στο ίδιο ακριβώς σημείο για να δείξει στο πανελλήνιο το πόσο κακός και αδιάφορος ήταν ο κ. Βαλασόπουλος και ότι εκείνος θα τα διόρθωνε όλα εν μία νυκτί, κρατώντας ένα μαγικό ραβδί ως άλλος «μαθητευόμενος μάγος», Χάρι Πότερ. Από τότε πέρασαν δυστυχώς 4 χρόνια και μάλλον ο κύριος Χατζηδάκης δεν συνειδητοποίησε ποτέ ότι ανέλαβε την δημαρχία της Ηλιούπολης.


Μπροστά σε αυτή την αδιαφορία, τον κομπασμό, την ανοργανωσιά, τα μικροπολιτικά συμφέροντα και την ανικανότητα (που φτάνει σε επίπεδο πλέον εγκληματικής αμέλειας), η παράταξη «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη», την οποία στηρίζω και κατεβαίνω ως Δημοτικός Σύμβουλος, προτάσσει τη γνώση, την πείρα και τη σκληρή δουλειά… έννοιες οι οποίες είναι παντελώς άγνωστες στη νυν Δημοτική Αρχή.

Με την πόλη να βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο», στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές χρειάζεται ένας έμπειρος «πιλότος» (χωρίς κομματικές παρωπίδες), ο οποίος θα αναλάβει το πηδάλιο και θα οδηγήσει την πόλη σε ασφαλείς αεροδιαδρόμους.

Αυτός ο «πιλότος» δεν είναι άλλος από τον υποψήφιο Δήμαρχο, Δημήτρη Ευαγγέλου… Μας αξίζει μια καλύτερη Ηλιούπολη, όχι μόνο σε εμάς αλλά και στα παιδιά μας, μια πόλη σύγχρονη, καθαρή, λειτουργική και με ανθρώπινο πρόσωπο, μια… πόλη «φωτεινή»!


George Iosifelis, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη: Ηλιούπολη, Φωτεινή ΠόληΔημήτριος Ευαγγέλου - Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης


Προβλήθηκε 917 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...