Οι σταχομαζώχτρες – Jean-François MilletΟ πίνακας απεικονίζει τρεις χωρικές, οι οποίες μαζεύουν τα υπολείμματα μιας μεγάλης σοδειάς σιταριού.

Ο πίνακας είναι διάσημος γιατί θεωρείται ότι αποκαλύπτει πώς ζούσαν εκείνη την εποχή οι αγρότες και οι άνθρωποι του μόχθου.

Όταν ο Millet παρέδωσε τον πίνακα το 1857, αμέσως εμφανίστηκαν αρνητικές κριτικές από την ανώτερη τάξη.

Η Γαλλία είχε πρόσφατα βγει από την Επανάσταση του 1848 και η ανώτερη τάξη αντιλαμβανόταν τον πίνακα ως μια υπενθύμιση ότι ο Γαλλική κοινωνία ζει πάνω στις πλάτες των εργατών.

Εκείνη την εποχή η εργατική τάξη ήταν η πλειοψηφία και υπήρχε ολοένα και αυξανόμενη ανησυχία για μια πιθανή νέα επανάσταση.

πηγή

Προβλήθηκε 133 φορές

''Να δούμε ποιος, ποιος, ποιος θα φαγωθεί''. Η μακάβρια ιστορία κανιβαλισμού πίσω από το παιδικό τραγούδι, ''ήταν ένα μικρό καράβι'''...

Το αυθεντικό τραγούδι είναι γαλλικό και έχει τίτλο «il etait un petit navire». Η αληθινή ιστορία στην οποία βασίζεται δεν είναι παιδική, αλλά δυσάρεστη και μακάβρια....

Η Ιστορία πίσω από τον Πίνακα: ''Ο Πότης Αψεντιού'' του Viktor Oliva

Η Ιστορία πίσω από τον εμβληματικό πίνακα του Victor Oliva, ''Ο Πότης Αψεντιού'', μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον χρόνο και στην Belle Époque Πράγα, την εποχή όπου μεσουρανούσε η Πράσινη Νεράιδα ή αλλιώς το γνωστό μας αψέντι.