Την ανεπάρκεια θεσμικού πλαισίου, που επιτρέπει σε επιτήδειους να παρανομούν «βαφτίζοντας» τους χώρους τους με ονομασίες που παραπέμπουν στη φυσικοθεραπεία, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Π.Σ.Φ., προσφάτως εντοπίστηκε στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής, οίκος ανοχής ο οποίος είχε «βαφτιστεί» ιατρείο κινησιοθεραπείας και δέχονταν πελάτες.  

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει στους επιτήδειους να παρανομούν και να γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία καλυμμένοι με το ''μανδύα'' ενός κωδικού αριθμού δραστηριότητας (ΚΑΔ) που παρέχει χωρίς κριτήρια το Υπουργείο Οικονομικών.

Μάθαμε ότι οίκος ανοχής λειτουργούσε με ΚΑΔ υπηρεσιών αποκατάστασης (κινησιοθεραπεία, μάλαξη, κλπ) τόσο απλά», δηλώνει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Όπως επισημαίνει, τα επαγγέλματα του Ιατρού και του Φυσικοθεραπευτή είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενα επαγγέλματα, δηλαδή για να τα ασκήσει κάποιος πρέπει να κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος αντίστοιχη με το επάγγελμα.

«Ως πότε το Υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, νομιμοποιώντας επιτήδειους που γίνονται επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο;», ερωτά ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ.

Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας πρέπει να έχουν αναρτημένη την πινακίδα ''ΝΟΜΙΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ'' που χορηγείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Οποιοσδήποτε άλλος χώρος λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες σχετικές με την φυσικοθεραπεία είναι παράνομος.

Ο Π.Σ.Φ. καλεί το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους αντίστοιχους συλλόγους ΝΠΔΔ (Ιατρών και Φυσικοθεραπευτών) να δώσει τέλος σε αυτό το ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο και να μη χορηγεί ΚΑΔ χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά της άδειας άσκησης επαγγέλματος και της βεβαίωσης εγγραφής στον αντίστοιχο επαγγελματικό σύλλογο.

πηγή

Προβλήθηκε 267 φορές

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Ποσειδώνος λόγω εργασιών ανέγερσης πεζογέφυρας

Λόγω εκτέλεσης εργασιών ανέγερσης πεζογέφυρας στη Λ. Ποσειδώνος, περιοχής Δήμου Παλαιού Φαλήρου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αφροδίτης έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Ναϊάδων, από την 20:00΄ ώρα του Σαββάτου 27.02.2021 έως την 02:00΄ ώρα της Κυριακής 28.02.2021, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για ληστείες σε σούπερ μάρκετ.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την 21-2-2021 στην Καισαριανή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου, 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο πριν είχε διαπράξει ληστεία με την απειλή όπλου σε σούπερ μάρκετ στα Ιλίσια, αφαιρώντας χρηματικό ποσό από το ταμείο.