«Άνθρωπος αληθινός μου λείπει», έλεγε στη συνέντευξή της στην Τζέλη Χατζηδημητρίου η Δημήτρης, «κι εγώ ψάχνω να βρω άνθρωπο, όπως έψαχνε ο Διογένης με το φανάρι».
Η Δημήτρης Καλογιάννη πέθανε ακριβώς όπως έζησε: Χτυπημένη, κυνηγημένη, μόνη, αβοήθητη, αόρατη για την πολιτεία, τους θεσμούς και τους ανθρώπους…
Ποιος θα απαντήσει στο γιατί δεν ταυτοποιήθηκαν έγκαιρα τα στοιχεία της σορού, που βρέθηκε μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παλαιό Φάληρο; Γιατί δεν διασταυρώθηκαν με τη δήλωση εξαφάνισης από την οικογένεια και το Δρομοκαΐτειο; Γιατί η ΓΑΔΑ έκανε 1,5 μήνα να δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του σήματος εξαφάνισης από το Silver Alert, ενώ ήδη είχε ενημερωθεί από τις 06 Απριλίου; Γιατί η Τροχαία δεν έδωσε στοιχεία παρά μόνον όταν ασκήθηκαν πιέσεις από την δικηγόρο της οικογένειας;
Ποιος θα δώσει απαντήσεις;
Υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτή την εξέλιξη, για τις αβλεψίες και τις καθυστερήσεις του μηχανισμού, για την εγκατάλειψη και τις ταπεινώσεις που υπέφερε. Όπως και υπάρχει ανάγκη για στοχευμένες διαδικασίες και πρωτοβουλίες που θα έχουν στο επίκεντρό τους την φροντίδα ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων που βασανίζονται ή εκδιώκονται από το περιβάλλον τους, ευαλωτοποιούνται και εκτίθενται σε κάθε είδους κινδύνους.
Είναι γεγονός ότι τα πάσχοντα σώματα και όσοι έχουν νοσηλευτεί ή νοσηλεύονται σε ψυχιατρικές κλινικές ζουν στιγματισμένα. Είναι γεγονός ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα υφίστανται αποκλεισμό και κακοποίηση για την εμφάνιση, το φύλο ή τη σεξουαλικότητά τους. Είναι γεγονός ότι η Δημήτρης στοχοποιήθηκε και βίωσε αποκλεισμούς και κακοποίηση. Είναι όμως μία μεμονωμένη περίπτωση; Δυστυχώς όχι.
Υπάρχουν πολλές Δημήτρηδες εκεί έξω. Θα τις αφήσουμε να ζουν και να πεθαίνουν κυνηγημένες, αβοήθητες, μόνες και αόρατες; Εάν δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» η Πολιτεία οφείλει άμεσα να προχωρήσει στα παρακάτω βήματα:
- Εισαγγελική έρευνα για τις πράξεις και τις παραλείψεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Δημήτρη Καλογιάννη.
- Δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας «Δημήτρη Καλογιάννη» για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που αποκλείονται από οικογενειακά και κοινωνικά περιβάλλοντα.
- Ενημέρωση και επιμόρφωση των λειτουργών ψυχικής υγείας, πρώτα σε δημόσιες δομές και έπειτα σε όλο το φάσμα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στον ιδιωτικό τομέα.
- Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των οργάνων απονοµής δικαιοσύνης κι έννοµης τάξης σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου, σε συνεργασία πάντα με τις οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ώστε να καταγράφονται αμέσως και με σαφήνεια οι επιθέσεις.
- Καθολική εφαρμογή της Νομικής Αναγνώρισης Ταυτότητας Φύλου από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου.
Εμείς ως ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαιτούμε να ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Το χρωστάμε στη Δημήτρη και σε όλες τις Δημήτρηδες αυτού του κόσμου και δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε μέχρι να κατακτήσουμε την πραγματική ισότητα και στη ζωή και στον θάνατο!
Η πολιτεία διαμορφώνει τους ανθρώπους, αλλά το να παραμένεις άνθρωπος είναι ένα στοίχημα με το οποίο το καθένα μας αναμετράται κάθε μέρα. Για να είμαστε περισσότεροι οι άνθρωποι που θα απλώσουμε το χέρι σε κάθε Δημήτρη και Δήμητρα. Και την είδε την αλήθεια η Δημήτρης, 2.500 χρόνια μετά τον Διογένη. Της χρωστάμε γι’ αυτό μια τεράστια συγνώμη και αγώνα για να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι που έσβησαν το “φανάρι” της ζωής της, τόσο κυνικά.

www.syriza.gr

Προβλήθηκε 569 φορές

Η νέα απάτη του ''Προσωπικού Γιατρού'' - (Θεοπίστη Πάντου Μαθηματικός Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός)

Πολλοί ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ λάβαμε εχθές τυποποιημένες, όπως η παρακάτω ηλεκτρονικές επιστολές[1]. Αναφέρονται σε γιατρούς που συμπεριλήφθηκαν, στις αρχές Σεπτέμβρη, στις λίστες και εμφανίζονταν διαθέσιμοι. Εγγραφήκαμε και ιδού το αποτέλεσμα.

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) : Αντισυνταγματική η Απαλλαγή από τα Θρησκευτικά των ορθοδόξων μαθητών που προτείνει η ΑΠΔΠΧ!

Τον Ιούλιο του 2022, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 1478/2022 απόφασή της, ακύρωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ) του 2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς δεν προηγήθηκε της έκδοσης της ΚΥΑ η γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα(ΑΠΔΠΧ) για αυτό το θέμα.

Προσβάσιμες και βιώσιμες πόλεις, ένα δύσκολο στοίχημα (Μαρία Ανδρούτσου - Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου)

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό που ονομάζουμε προσβάσιμη και συμπεριληπτική πόλη, βασισμένη στις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, που, πια, δεν θα έχετε τι να πείτε (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Σπαταλήσατε, βρωμίσατε, σκοτώσατε όλες τις λέξεις. Και πετάτε, τα κουφάρια τους, στα μούτρα του κοσμάκη. Λεξοφονιάδες. Η πολυτελής εσθήτα της εξουσίας και της αυθαιρεσίας σηκώθηκε, και φαίνεται ο ξεδιάντροπος κώλος της αδιάντροπης εξουσίας σας.

Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) για την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την ΚΥΑ για τις Απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει την απόφαση, υπ' αριθμ. 1478/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ακυρώνεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση 61178/ΓΔ4/28-05-2021, κατά το μέρος που προβλέπεται η απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών...

Ποινική ευθύνη δημάρχων -  αντιδημάρχων για κακοτεχνίες-ελλείψεις που προκαλούν ατυχήματα πολιτών (Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης)

Ο εκάστοτε δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ευθύνονται ποινικά και αστικά για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή, παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως, κατάχρηση εξουσίας, πλημμύρα από αμέλεια και άλλα...