Όχι άλλο τσιμέντο στον Υμηττό - Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου για διαμαρτυρία στο Σακέτα, τη Δευτέρα

Στα πέριξ 13 Νοεμβρίου 2020

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, εννεαμελής αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Βύρωνα και τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, θα μεταβεί στο στρατόπεδο Σακέτα, προκειμένου να ζητήσει την άμεση παύση των εργασιών κατασκευής κτηρίου, εντός της Α' Ζώνης Προστασίας του Υμηττού.

Η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα θα συναντηθεί στις 10:00 στην είσοδο του Υμηττού, στον Κουταλά.

Τις προηγούμενες ημέρες, έπειτα και από καταγγελίες πολιτών και φορέων της περιοχής, η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε την επανέναρξη εργασιών σε κτήρια εντός του Στρατοπέδου Σακέτα στην περιοχή του Κουταλά.

Άμεσα υπήρξε επικοινωνία τόσο με την Διοίκηση του Στρατοπέδου, όσο και με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, από την οποία επιβεβαιώθηκε η πραγματοποίηση αυτών των εργασιών και η πρόθεση χρήσης των κτηρίων για την στέγαση υπηρεσιών του ΓΕΑ.

Από την μεριά της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση και η αντίδρασή της σε αυτή την κίνηση.Καθώς το κτήριο στο οποίο πραγματοποιούνται οι εργασίες βρίσκεται μέσα στην Α' Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, αμέσως δόθηκε εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για την διερεύνηση τόσο της υπόθεσης, όσο και της τυχόν άσκησης ένδικων μέσων.

Σημειώνεται ότι το κτήριο είναι ένα από τα δύο κτήρια των οποίων η κατασκευή σταμάτησε έπειτα από παρέμβαση του Δήμου και περιβαλλοντικών οργανώσεων πριν από περίπου 9 χρόνια, με σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εμείς ως Δήμος Βύρωνα, ενημερώσαμε άμεσα τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και σε σχετική επιστολή μας του ζητούμε να υποστηρίξει το αίτημά μας για άμεση παύση των εργασιών σε μία περιοχή στην οποία άμεση προτεραιότητα είναι η προστασία του Δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος.

πηγή


Προβλήθηκε 661 φορές

 Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη: ''για όσα ονειρεύονται τα παιδιά είμαστε κοντά τους''.

Για τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ η παιδεία οφείλει κυρίως να δίνει σταθερά σημεία προσανατολισμού, δοκιμασμένες αξίες και καταξιωμένα ιδεώδη ως βάση του ζην, του συζήν και του ευζην.

Καλοριφέρ ''εξερράγη'' σε σχολείο - ''Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα''

Σοκ προκαλεί η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης – Υμηττού για επικίνδυνο περιστατικό στο 1ο Λύκειο Υμηττού, όπου σώμα καλοριφέρ εκτόξευσε καυτό νερό υπό πίεση μέσα σε αίθουσα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικού.

''Ρίξαμε τα τείχη για τους αθλητές μας''  Βραβεύσεις Αθλητών Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης 2026

Στο κατάμεστο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου πραγματοποίησαν την Κυριακή 1 Μαρτίου 2026, την ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων των αθλητών, προπονητών καθώς και όλων όσων συνέβαλαν για τις νίκες και τις διακρίσεις που πέτυχαν κατά την αγωνιστική περίοδο 2025.