Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης - υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη... (06.04.2022)

(εδώ το δελτίο τύπου)


Κεντρική Πλατεία σήμερα (23.04.2022) 

Η πόρτα στο συντριβάνι σπασμένη και πεταμένη μέσα στα φυτά...


Καλή Ανάσταση αγαπητοί μου...

Να ενημερώσουμε ότι σήμερα, 23 Απριλίου του 2022, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, μία ημέρα η οποία έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO και γιορτάζεται 21 μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου

Στην Ελλάδα, η ένωση ελληνικού βιβλίου καθιέρωσε από το 2016 με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την σημερινή ημέρα ως ημέρα βιβλίου.

Με έναρξη τις 2 Απριλίου ολόκληρο τον Απρίλιο διοργανώνονται εκδηλώσεις για το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης με στόχο να κινητοποιηθούν νέοι αλλά και παλιοί αναγνώστες.

23 Απριλίου: Ο λόγος που καθιερώθηκε αυτή την ημέρα

Η UNESCO διάλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία ως φόρο τιμής δύο σπουδαίους δημιουργών της παγκόσμιας λογοτεχνίας οι οποίοι απεβίωσαν την ίδια ημέρα, στις 23 Απριλίου του 1616.

Ο λόγος για τον Ισπανό συγγραφέα Μιγκέλ Ντε Θερβάντες (Δον Κιχώτης) και τον Άγγλο δραματουργό Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ο Θερβάντες είναι ένας από τους μεγαλύτερες συγγραφείς όλων των εποχών. Τα έργα του έχουν μεγάλη επίδραση παγκοσμίως με το βιβλίο «Δον Κιχώτης» να έχει επηρεάσει αμέτρητες γενιές λογοτεχνών ανά τον κόσμο. Είναι μάλιστα το πιο μεταφρασμένο βιβλίο μετά τη Βίβλο.

Από την άλλη ο Σαίξπηρ θεωρείται ο κορυφαίος δραματουργός όλων των εποχών. Ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στις τέχνες με τα έργα του να είναι τόσο επιδραστικά και διαδεδομένα που στέκονται δίπλα στους Αρχαίους Έλληνες τραγικούς ποιητές.

Σήμερα, στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων, μία τοπική παραλλαγή της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, που συνδυάζεται με την εορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

το κείμενο για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι από: www.sportime.gr

Προβλήθηκε 215 φορές

Κατατέθηκε στη Βουλή η φίμωση των Δημοτικών Παρατάξεων (Νομοσχέδιο)

Ως μαύρη ημέρα στην ιστορία της τοπικής δημοκρατίας καταγράφεται η 28η Ιουνίου, καθώς η Κυβέρνηση της Ν.Δ. κατέθεσε στη Βουλή αργά το απόγευμα το Νομοσχέδιο που καταργεί το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων - Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να θέτουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Συνεχίζουμε να πληρώνουμε για το Μοσχολέμονο... Οι Ερωτήσεις μας αρκετές... Απαντήσεις ίσως τώρα από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο στην λειτουργία του διαδικτυακού ραδιοφώνου.