Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε συμμορία η οποία έκανε κλοπές καταλυτών από πολυτελή αυτοκίνητα σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων Αττικής.

Μετά από επιχείρηση συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (14.04.2021) στον 'Aλιμο από ειδική ομάδα αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που είχε συσταθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό τους τέσσερις Έλληνες μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητείται και ένας συνεργός τους που έχει ταυτοποιηθεί.

Η δράση της συμμορίας ξεκίνησε τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο και αφαιρούσε τους καταλύτες  από πολυτελή αυτοκίνητα στις περιοχές Ηλιούπολης, Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας και Βάρης.

Οι δράστες από το Ζεφύρι που έμεναν πήγαιναν στις περιοχές των νοτίων προαστίων και αναζητούσαν πολυτελή αυτοκίνητα έχοντας προτίμηση στα τζιπ. Αφού τα εντόπιζαν προχωρούσαν σε αφαίρεση των καταλυτών τους.

Είχαν στήσει, μάλιστα, ολόκληρο κόλπο, καθώς  ως “επιχειρησιακό” αυτοκίνητο χρησιμοποιούσαν ένα ΙΧ που ανήκε σε ένα από τα μέλη της συμμορίας στο οποίο φόρτωναν πλήθος διαφόρων ειδών από μεταλλικά και άλλα αντικείμενα και παρίσταναν τους πλανόδιους συλλέκτες από κάδους απορριμμάτων.

Πώς δρούσε η συμμορία

Οι δράστες μόλις εντόπιζαν το αυτοκίνητο που τους ενδιέφερε ερευνούσαν τον χώρο για τυχόν παρουσία περαστικών ή αστυνομικών.

Όταν το πεδίο ήταν ελεύθερο ένα άλλο μέλος της συμμορίας πήγαινε έρποντας κάτω από το αυτοκίνητο, χρησιμοποιούσε ένα  ειδικό φορητό ηλεκτρικό κοπτικό εργαλείο, έκοβε και αφαιρούσε τον καταλύτη.

Τον κλεμμένο καταλύτη τον έβαζαν στον επιχειρησιακό αυτοκίνητο με τα σιδερικά και τα μέταλλα προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός.Τους καταλύτες που έκλεβαν τους έδιναν σε ένα μέλος της συμμορίας και αυτός με τη σειρά του τους πουλούσε σε εταιρείες ανακύκλωσης μετάλλων-καταλυτών, αποκομίζοντας περίπου 350 ευρώ για κάθε καταλύτη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 45 περιπτώσεις κλοπής καταλυτών από τα νότια προάστια.

Μετά από έρευνες τόσο στα σπίτια των δραστών όσο και στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εργαλείο για την κλοπή και αφαίρεση καταλυτών με βάση φόρτισης και ανταλλακτικές λάμες, ανυψωτικός γρύλος, 3 καταλύτες και εξαρτήματα από αυτούς,  εργαλεία κοπής με μεταλλικές λάμες,  καραμπίνα,  κάμερες καταγραφής εξωτερικού χώρου και  το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα μέλη της συμμορίας είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


www.newsit.gr

Προβλήθηκε 209 φορές

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ και διαδώστε! ''Να παραμείνει ο λόφος Κοπανά και η περιοχή του θεάτρου Βράχων δημόσια και δασική έκταση''

Όλοι στην Αθήνα γνωρίζουν την περιοχή των νταμαριών του Βύρωνα, όπου στεγάζεται εδώ και χρόνια το θέατρο βράχων "Μελίνα Μερκούρη" και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ελληνικό: Αναρχικοί πέταξαν μολότοφ στον Ποντιακό Σύλλογο - Κατέστρεψαν αρχειακό υλικό και στολές

Βεγγαλικά και μολότοφ το βράδυ της Ανάστασης κινητοποίησαν την Πυροσβεστική που έτρεχε να σβήσει τις φωτιές που άναψαν σε αρκετά μέρη της Αθήνας τόσο από τα βεγγαλικά όσο και από τις μολότοφ που πέταγαν ανεγκέφαλοι νεαροί.