Πέθανε ο κιθαρίστας των Ενδελέχεια Αντώνης Δημητρίου

Άρτος και Θεάματα 14 Νοεμβρίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Δημητρίου, ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική και τον πολιτισμό. Σε ηλικία μόλις 57 ετών, ο άλλοτε κιθαρίστας των Ενδελέχεια και ραδιοφωνικός παραγωγός του σταθμού Kosmos της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας σε πένθος τόσο τους ακροατές όσο και τους φίλους της μουσικής σκηνής που στήριξε για δεκαετίες.

Η είδηση της απώλειάς του έγινε γνωστή από τον πολιτικό και ραδιοφωνικό παραγωγό Γρηγόρη Ψαριανό, ξάδερφο του εκλιπόντος, που ανάρτησε το σπαρακτικό μήνυμα: «Γιατί ρε Αντώνη, γιατί; Έφυγε σήμερα το ξαδερφάκι μου, ο γλυκός μας Αντώνης Δημητρίου».

Ο Αντώνης Δημητρίου γεννήθηκε στον Νέο Κόσμο και αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική που ήταν η μεγάλη αγάπη του.

Στη δεκαετία του 1990 έγινε ιδρυτικό μέλος των «Ενδελέχεια» που άφησαν πίσω τους οκτώ στούντιο άλμπουμ, ένα E.P. και δύο συλλογές. Η πρώτη τους ηχογράφηση έγινε στο Στούντιο Ηχογραφήσεων «Συν Ένα» στη Λουκάρεως, απέναντι από το Εφετείο, όπου έγραψαν το τραγούδι «Δωσ’ Μου Ένα Ρόλο». H πρώτη συναυλία τους έγινε στο κλαμπ Ρήγμα. Μετά ακολούθησαν συναυλίες συναυλίες στο Ρόδον με τον τρίτο δίσκο (Βουτιά Από Ψηλά, 1997).

Επίσης, ξεχώρισε ως σόλο καλλιτέχνης με τη δική του δισκογραφία, ενώ συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.


Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, το πρωί, στο Γ΄ Νεκροταφείο Νίκαιας, στη μικρή εκκλησία, και θα ακολουθήσει αποτέφρωση στη Ριτσώνα.

www.zougla.gr

Προβλήθηκε 1051 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025: ''Σαρμάδες με ποντιακό μαύρο λάχανο και πλιγούρι, από το Άγιον Όρος''

Με ποντιακά μαύρα λάχανα που μάζεψε λίγα λεπτά πριν από το μαγείρεμα έφτιαξε αυτούς τους σαρμάδες με πλιγούρι ο πατέρας Γεώργιος στο κελλί του Αγίου Νικολάου.

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025: ''Καπόνια με πράσα, πατάτες και κρόκο Κοζάνης''

Τα καπόνια, που τους φθινοπωρινούς μήνες τα βρίσκουμε σε αφθονία σε μεγάλα ψαράδικα, συνδυάζονται με πράσα, πατάτες και κρόκο Κοζάνης σε ένα πολύ ωραίο και εύκολο φαγητό – η ίδια συνταγή γίνεται βέβαια και με μπακαλιάρο, λούτσο ή σκορπίνα.