Κλείνουν οι σταθμοί του μετρό σε Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Μέγαρο Μουσικής από τις 12:00 το μεσημέρι αύριο.

Στα πλαίσια της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη τη χώρα και με σκοπό να παρεμποδιστούν συγγεντρώσεις ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., κλείνουν οι σταθμοί του μετρό σε Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Μέγαρο Μουσικής από τις 12:00 το μεσημέρι αύριο.

Πώς θα αποτρέψει η ΕΛ.ΑΣ την πορεία.

Με τακτική παρόμοια με αυτή που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες, που έχουν ανακοινωθεί για τις 17 Νοεμβρίου, υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε πρώτη φάση, αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων και συναθροίσεων, ενώ αν παραστεί ανάγκη θα γίνει χρήση ειδικών οχημάτων εκτόξευσης νερού (Αίαντες).

Αν τα πράγματα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, αναμένεται να γίνει χρήση χημικών, προκειμένου να διαλυθούν οι ομάδες ατόμων.

Στα μέτρα τάξης συμμετέχουν 4.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, ενώ θα υπάρχουν έλεγχοι και σε ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια, για να αποτραπούν τυχόν επιθετικές ενέργειες.

Παράλληλα, θα υπάρξει αύξηση των περιπολιών γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για όλο το 24ωρο.

Σημειώνεται πως την Τρίτη, ανήμερα της επετείου, η πρόσβαση στο Πολυτεχνείο θα είναι ελεγχόμενη, ενώ θα υπάρχει και ενεργοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος της Κρατικής Ασφάλειας.

«Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή για να αποτρέψει δημόσια συνάθροιση κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Βάση της απαγόρευσης η ΕΛ.ΑΣ πρέπει να δράσει για να μην γίνουν οι συγκεντρώσεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Χρονόπουλος, θα υπάρξουν πάρα πολλές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. εναντι σε όσους προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες θα είναι κλιμακωτή

«Θα ξεκινήσουμε με παραινέσεις και διάλογο έτσι ώστε να λυθούν όλα όπως πρέπει σε μια πολιτισμένη χώρα», είπε ο κ. Χρονόπουλος.Ιδιαίτερα στην Αθήνα θα υπάρχουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί για να ανταπεξέλθουν, όπως είπε, σε αυτές τις προκλήσεις και πάντα σε στενή συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές. 

Μετά τις παραινέσεις θα ακολουθήσουν τα πρόστιμα όπως προβλέπουν η ΠΝΠ και οι ΚΥΑ της απαγόρευσης.

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και συλλήψεις πολιτικών προσώπων, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς πρόκειται για αδικήματα έως το βαθμό πλημμελήματος.

πηγή


Προβλήθηκε 235 φορές
3 tips για να συντηρήσουμε τον λέβητα του σπιτιού

Όσο βρισκόμαστε στο σπίτι μας κάνουμε πολλά πράγματα μέσα στην ημέρα. Μαγειρεύουμε, βλέπουμε τηλεόραση, κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο... Ωστόσο, μάλλον δεν σκεφτόμαστε ποτέ ότι το ζεστό περιβάλλον που απολαμβάνουμε στο σπίτι και το ζεστό νερό που χρησιμοποιούμε, τόσο για το μπάνιο μας όσο και για να πλύνουμε τα πιάτα, οφείλονται στον λέβητα που χρησιμοποιούμε.