Την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και την πραγματοποίηση συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 10:00 το πρωί και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών (Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 15) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠ – ΟΤΑ, σε συνέχεια της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για την ίδια μέρα και ώρα. 

Το τραγικό γεγονός του θανάτου της 45χρονης εργαζόμενης καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου ήταν το θέμα της συνεδρίασης του Έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΠ – ΟΤΑ την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, όπου ελήφθησαν και οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η ΠΟΠ – ΟΤΑ σημειώνει:

Μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων για μαύρη και αδήλωτη εργασία, ούτε το Υπουργείο Εσωτερικών, ούτε το Υπουργείο Εργασίας, αλλά ούτε και η Δικαιοσύνη παρενέβησαν προκειμένου να διερευνήσουν το γεγονός μέχρι σήμερα, αλλά αντίθετα όλα δείχνουν ότι γίνεται προσπάθεια συγκάληψης. Είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι, παρά τα αλλεπάλληλα δυστυχήματα και ατυχήματα στην καθαριότητα από εγκληματικό κενό της νομοθεσίας, των ελεγκτικών μηχανισμών και της ατιμωρησίας των υπευθύνων κανείς μα κανείς δεν ασχολείται από την πλευρά της Πολιτείας και της Κυβέρνησης με τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠ – ΟΤΑ αποφάσισε: :

1. Προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 17 Ιανουαρίου2023.

2. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 10:00 το πρωί και θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό κ.Χατζηδάκη και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών (Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 15) καθώς και συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη.

Προχωράμε με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένους, τον κλάδο αρραγή και μαζικό για να μη μείνει το έγκλημα στο Ξυλόκαστρο ατιμώρητο και για να πάρει η Κυβέρνηση όλα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να υπάρξει επιτέλους για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση!!!
Tην Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, στις 10.00 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Εργασίας

www.aftodioikisi.gr


Προβλήθηκε 121 φορές
ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει την κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ την Τρίτη 17/01

H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό «παρών» στην συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Εργασίας στις 10.00 το πρωί.

Διαθέσιμη στο Gov.gr Wallet η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ

Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες που αναζητούν εργασία και είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν σε κινητά τηλέφωνα, tablet και άλλες κινητές συσκευές την νέα ψηφιακή κάρτα και να τη χρησιμοποιούν για εύκολη και άμεση πρόσβαση στις παροχές που δικαιούνται.

''Food pass'' από 132 έως 600 ευρώ - Αναλυτικά παραδείγματα για τα ποσά και τους δικαιούχους

Στα 650 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το νέο μέτρο «food pass» που θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο και για έξι μήνες και θα αφορά την επιδότηση του 10% του κόστους αγορών, που θα κάνουν τα νοικοκυριά από όλα τα καταστήματα διατροφής (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία και οπωροπωλεία).