Στις 8/10,  το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μετατρέπει 161 Κέντρα Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα σε Κέντρα Αναφοράς covid-19, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορωνοϊού.

Ήταν μια επιβεβλημένη ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με σκοπό την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων Αναφοράς, η οποία άργησε χαρακτηριστικά, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε ζητήσει ήδη, 8 μήνες πριν, από το Μάρτιο, από την έναρξη της πανδημίας.

Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η μετατροπή των Κέντρων Υγείας σε Κέντρα Αναφοράς covid-19 όχι μόνο άργησε πολύ αλλά έχει γίνει, στις περισσότερες περιπτώσεις, με επικοινωνιακούς μόνο όρους και έχει μείνει «στα χαρτιά», σε επίπεδο διακηρύξεων, καθώς δεν συνοδεύτηκε με την απαραίτητη στελέχωση των Κέντρων με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, το οποίο, ενώ ανακοινώθηκε ως Κέντρο Αναφοράς, παραμένει, όπως καταγγέλλει η τοπική Ένωση Γονέων, χωρίς παιδίατρο, με αποτέλεσμα, στα παιδία ηλικίας κάτω των 14 ετών να μην γίνονται τεστ covid-19.

Τα παιδιά, μολονότι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας, παραπέμπονται στα υπερφορτωμένα  Νοσοκομεία Αναφοράς ή σε ιδιωτικά κέντρα, όπου οι γονείς αναγκάζονται να πληρώσουν το σχετικό οικονομικό αντίτιμο, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην προχωράει σε συνταγογράφηση, παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών και σύσωμης της αντιπολίτευσης.

Όμως και για ηλικίες άνω των 14 ετών, που ζητούν αιτιολογημένα την διενέργεια τεστ, η αναμονή στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης είναι μια εβδομάδα ή και περισσότερο, εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, ενώ βρισκόμαστε σε μία οριακή φάση και για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στα Κέντρα Υγείας που έχουν γίνει Κέντρα Αναφοράς covid-19, σε ολόκληρη τη χώρα.

  • Επειδή είναι απόλυτα αναγκαίο να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας που έχουν ανακοινωθεί ως Κέντρα Αναφοράς για covid-19, με εξοπλισμό και ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία Αναφοράς που έχουν ξεπεράσει τα όρια τους στον αγώνα που δίνουν για να αντιμετωπιστεί η διασπορά του ιού.

  • Επειδή τα παιδιά μικρών ηλικιών νοσούν δυσκολότερα από τον covid-19 αλλά είναι φορείς μετάδοσης του ιού.

  • Επειδή δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να υποχρεώνονται να πληρώνουν οι ίδιοι ή για τα παιδιά τους διαγνωστικό τεστ, επειδή το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει χωρίς ουσιαστική ενίσχυση, αν και έχουν περάσει 8 μήνες από την έναρξη της πανδημίας.

  • Επειδή τα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν ως Κέντρα Αναφοράς εξακολουθούν να πρέπει να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες του πληθυσμού ευθύνης τους, ασθενείς με χρόνια νοσήματα αλλά και έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις.

  • Επειδή είναι ευθύνη της Πολιτείας η προσέλευση των πολιτών στα Κέντρα Υγείας να γίνεται χωρίς ταλαιπωρία και με όρους ασφάλειας και η εξυπηρέτηση και κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του συνόλου των πολιτών στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πρέπει να είναι δεδομένη.

  • Επειδή δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αδιαφορεί και να μην στελεχώνει τα Κέντρα Υγείαςμε τις απαραίτητες ειδικότητες που χρειάζονται για να λειτουργούν πλήρως, όπως, για παράδειγμα, η περίπτωση με την απουσία παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης.

  • Επειδή, αντί για ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας υγείας, παρατηρούνται μετακινήσεις από Κέντρα Υγείας σε νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, δηλαδή όχι μόνο δεν ενισχύονται τα Κέντρα Υγείας για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ως Κέντρα Αναφοράς covid-19 αλλά αντίθετα αποδυναμώνονται.

  • Επειδή στην κρίσιμη υγειονομικά περίοδο που διανύουμε είναι αναγκαίο να πάρουμε όλα τα δυνατά μέτρα ώστε να εμποδίσουμε την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού και να προλάβουμε την ανάγκη να κατευθυνθούν ασθενείς στις ΜΕΘ.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός Υγείας:

Τι μέτρα θα πάρει για την πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας που εξακολουθούν να παρουσιάζουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ακόμα και αν έχουν μετονομαστεί σε Κέντρα Αναφοράς covid-19, όπως για παράδειγμα το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, στο οποίο δεν υπάρχει παιδίατρος και ως εκ τούτου δεν γίνονται σε παιδιά διαγνωστικά τεστ για τον ιό;

πηγή

Προβλήθηκε 186 φορές

Αυτή είναι η συμμορία των ανηλίκων που σκόρπιζε τον τρόμο σε συνομήλικους

Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και το τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης κατάφεραν να συλλάβουν τα τρία μέλη της συμμορίας, τα οποία ανέβαζαν τα κατορθώματά τους και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ηλιούπολη: Διεξήχθη με επιτυχία η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημάρχων (ΕΝ.Δ.Α.)

Στον όμορφο ανοικτό χώρο του Δημοτικού Αναψυκτηρίου της Ηλιούπολης οι Δήμαρχοι και οι πρώην Δήμαρχοι της Αττικής, μέλη της ΕΝ.Δ.Α., διενήργησαν την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση τους.

CINE ''ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ'' 2021 / ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ (ΙΟΥΝΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021)

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Μελίνα Μερκούρη» της Ηλιούπολης καλωσορίζει και φέτος τους φίλους του κινηματογράφου σε ένα ανακαινισμένο καλαίσθητο και ασφαλές περιβάλλον, εναρμονισμένο με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας για 75% πληρότητα.