Ένας ελπιδοφόρος οιωνός για τις γυναίκες της Μέσης Ανατολής ήρθε προ ολίγων ημερών, με την ανακοίνωση ότι η Σαουδική Αραβία, θα λάβει μέρος στα καλλιστεία Μις Υφήλιος για πρώτη φορά.

Η 27χρονη Rumy Alqahtani είναι η υποψήφια που θα γράψει ιστορία, αφού είναι η γυναίκα με την οποία η Σαουδική Αραβία επέλεξε να κάνει το ντεμπούτο της στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς.

Ποια είναι η Rumy Alqahtani

Η Rumy Alqahtani είναι 27 ετών και έχει καταγωγή από το Ριάντ. Εργάζεται ως μοντέλο αλλά και ως δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου και πριν μερικές μέρες, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την πατρίδα της στα καλλιστεία -μια στιγμή κομβικής σημασίας για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας.

Η ίδια ανακοίνωσε τα νέα στο Instagram, γράφοντας: «Είναι τιμή μου να συμμετέχω στον διαγωνισμό Miss Universe 2024. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη συμμετοχή του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στα καλλιστεία Μις Υφήλιος».

Εκτός από το στέμμα της Μις Σαουδική Αραβία, η Alqahtani κατέχει πολλούς άλλους τίτλους κύρους, όπως Μις Μέση Ανατολή (Σαουδική Αραβία), Μις Αραβικός Κόσμος Ειρήνης 2021 και Μις Γυναίκα (Σαουδική Αραβία).

Η Alqahtani όμως δεν έχει ασχοληθεί κατ' αποκλειστικότητα με τη μόδα. Η ακαδημαϊκή πορεία της είναι εξίσου αξιόλογη, συγκριτικά με την πλειοψηφία των συμπατριωτισσών της, που δεν έχουν λάβει τέτοιου είδους εκπαίδευση.

Έχει πτυχίο οδοντιατρικής, γνωρίζει να μιλάει αγγλικά, γαλλικά και αραβικά και αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο. Το προφίλ της στο Instagram μετρά ήδη 1 εκατομμύριο ακολούθους, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, μετά τα καλλιστεία.

Δείτε μερικές φωτογραφίες της


www.protothema.gr

Προβλήθηκε 654 φορές

''Μέλλοντος Αναδρομή 2074'' -  του Ιωάννη Γ. Καρρά

Το βιβλίο αυτό είναι μια ανθρωποκεντρική μυθοπλασία επιστημονικής φαντασίας, εξιστορεί ένα ταξίδι που ξεκίνησε στο μέλλον, που μας μεταφέρει μέσα από δύσκολες χρονικές διαδρομές, τεχνολογικές εξελίξεις και όχι μόνο, στη σημερινή εποχή.