Το μυστήριο… λύθηκε. Αλλά όπως φαίνεται η οριστική λύση θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες. Ο λόγος για την ταινία του Μάρκου Σεφερλή, τη «Χαλβάη 5-0», που βγήκε στους κινηματογράφους την προηγούμενη σεζόν και ετοιμαζόταν για την προβολή της και στις τηλεοπτικές οθόνες, αλλά χωρίς να λογαριάζουν… τις υποχρεώσεις! Και να σας εξηγήσω τι εννοώ.


Πριν από ημέρες η ταινία «ανέβηκε» σε συνδρομητική πλατφόρμα δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ήθελε να πλήρωνε και να την κατεβάσει για να την δει.

Ξαφνικά όμως… χάθηκε από τη βιντεοθήκη τους προκαλώντας ερωτηματικά για το τι ακριβώς συνέβη.

Τελικά δεν χρειάστηκε να καλέσουμε –ευτυχώς!- τον «Αστυνόμο Μπέκρα», τον κεντρικό ήρωα της ταινίας που υποδύεται ο Μάρκος Σεφερλής για να βρούμε τι είχε συμβεί αφού ο λόγος είναι τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο σκηνοθέτης της, Μάνος Καμπίτης, υποστηρίζοντας πως όχι μόνο δεν έχει πληρωθεί, αλλά ούτε καν έχει –ακόμα!!!- υπογράψει την απαιτούμενη σύμβαση με την παραγωγό εταιρεία.

Έτσι, μετά από έναν σχεδόν χρόνο που έχει ολοκληρωθεί η ταινία και έχει βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες συνεχίζοντας να είναι απλήρωτος, πληροφορήθηκε πως η ταινία κλείνει συμφωνίες με συνδρομητικές πλατφόρμες, αλλά και όπως πρώτα είχαμε γράψει στο Newsit.gr και με τον ΑΝΤ1 για προβολή της μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Έτσι ο γνωστός σκηνοθέτης κατέφυγε στη δικαστική οδό κάνοντας ασφαλιστικά μέτρα για να κατέβει η ταινία και να προστατεύσει τη διακίνηση της πνευματικής του ιδιοκτησίας.


Σε επικοινωνία μάλιστα που είχα με το γνωστό σκηνοθέτη Μάνο Καμπίτη, μου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μου λέγοντας πως: «Έχω διαπιστώσει με στοιχεία που έχω στην κατοχή μου ότι ο κύριος Σεφερλής επιχειρεί να διακινήσει την ταινία παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπογράψει με το δημιουργό της ταινίας, δηλαδή μαζί μου, το απαιτούμενο από τη νομοθεσία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας ιδιωτικό συμφωνητικό για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων της σκηνοθεσίας μου στην ταινία.

Έδωσα ήδη εντολή στους νομικούς μου να στραφούν κατά συνδρομητικής πλατφόρμας με σκοπό την απαγόρευση της εμπορικής εκμετάλλευσης της ταινίας», τονίζοντας ότι «θα συνεχίσω να προβαίνω σε κάθε νόμιμη ενέργεια που είναι αναγκαία για την προστασία των πνευματικών μου δικαιωμάτων πάνω στην ταινία.

Με άλλα λόγια ο κύριος Σεφερλής δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία χρήση της ταινίας από τη στιγμή που δεν έχει την εγγραφή άδεια μου».

Έτσι λοιπόν με όσα δήλωσε στο Newsit.gr ο σκηνοθέτης Μάνος Καμπίτης είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την εμπορική εκμετάλλευση της ταινίας, αν η παραγωγός εταιρεία του Μάρκου Σεφερλή δεν καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις της, αλλά και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νομοθεσία για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

πηγή (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ)

Προβλήθηκε 619 φορές

Πέθανε η πολυβραβευμένη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη

Την τελευταία της πνοή, σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, άφησε η Ολυμπία Δουκάκη, η πολυβραβευμένη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, που ξεχώρισε μέσα από ταινίες όπως οι «Ανθισμένες Μανόλιες» και το «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού».

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Ηλιάνας Βολονάκη, όσα Ορίζει Η Ζωή. Βασισμένο στη μητρότητα!

Η Αμαρυλλίδα, η Φρύνη, η Μυριέλλα και η Αέλια. Συνομήλικες, με τις δικές τους ιστορίες, δήλωναν πώς πέρα από την εξωτερική καλοτυχία, αναζητούσαν τα συμπλέγματά τους με τη ψυχή.

Όσκαρ 2021: Η απονομή των βραβείων Όσκαρ - Οι φετινοί νικητές

H 93η τελετή απονομής των Όσκαρ τελείωσε στο Union Station, τον εμβληματικό κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Λος Άντζελες, ο οποίος βρίσκεται 12 χλμ. μακριά από το Dolby Theater όπου διεξάγονται παραδοσιακά οι τελετές.